Cel mai mare dușman al tău nu este diavolul

Prin definiție, dușman este cel care are o atitudine răuvoitoare față de ceva sau cineva, care  dorește răul cuiva.

Biblia ne avertizează că diavolul este adversarul nostru  și ne dă târcoale căutând  să ne distrugă. (1 Petru 5:8).  Unora nici nu le place să  menționeze numele “diavol” și   spun “dușmanul”, așa cum este cunoscut popular.

Dar ceea ce mulți nu cunosc, este faptul că deși el este un dușman al nostru, nu este cel mai mare.

Episcopul Adilson Silva, responsabil de lucrarea Locașului Duhului Sfânt în Sao Paulo,  evidențiază că cel mai mare dușman al omului nu este diavolul, ci ființa umană în sine. 

Dorințele noastre

El explică că nu există un om atât de sfânt- adică, care nu trăiește  practicând păcatul- care să nu aibă  manifestări ale naturii sale umane.  Aceeași natură care conduce la dorințe îngăduite, ca de exemplu dorința de a mânca o anumită mâncare sau de a se odihni după o zi de muncă obositoare,  îl poate face  pe om să poftească   soțul/soția altcuiva și să-și dorească o viață sexuală în afara căsniciei,  ceea ce nu este îngăduit.

“Aceeași fire pământească te face să te înfurii și să porți ură pe cel care ți-a făcut rău, să fii ispitit să faci din minciună un instrument ca să scapi de o problemă su ca să-ți atingi un obiectiv” a mai spus episcopul.

El  ne avertizează că,  în timp ce suntem în acest vas de lut-referindu-se la trup-firea pământească își va arăta natura ei și mereu va încerca să ne conducă împotriva disciplinei Împărăției lui Dumnezeu. Este o luptă pe care orice om o va avea până în ultima zi de viață.

Ce să faci ca să nu te lași dus de natura ta umană? Care este secretul  ca să reziști îndemnului firii pământești și să nu greșești?

Stăpânește-te

Cea mai mare provocare este să reziști ispitei de a ceda dorințelor neîngăduite. Aici intră Duhul Sfânt. Când cineva Îl primește, nu înseamnă că nu va trece prin ispite. Dar,  avându-L înăuntrul său, prin intermediul unuia dintre Rodul Duhului- care este înfrânarea- a primit condiție ca să învingă.

Domnul Iisus, înainte să fie crucificat ne-a alertat:

“ Vegheați și rugați-vă, ca nu cumva să intrați în ispită; într-adevăr, duhul este plin de zel, dar carnea fără putere.” Matei 26:41

Episcopul Macedo în notițele sale de credință, subliniază că mulți, citind  acest pasaj ajung să “îmbrățișeze” interpretarea pe care diavolul vrea ca ei s-o aibă, și anume că, carnea este fără putere, ca să-și justifice păcatele.

“ Ceea ce vrea să ne învețe Iisus este că, dacă carnea este fără putere,  nu putem să-i facem nici o concesie, nu ne putem abate atenția spiritual vorbind, ca să nu cădem în ispită. Dumnezeu nu permite să fim ispitiți peste ce suntem în stare (1 Corinteni 10:13). Asta înseamnă că fiecare este responsabil de căderea lui spirituală, dacă cedează impulsurilor păcatului” explică episcopul.

Nu te înșela. Carnea tinde mereu spre ce este greșit. Ca să nu cedăm capriciilor ei, este nevoie să ne lepădăm de voia noastră ca să facem voia lui Dumnezeu.

Amintește-ți de ce a spus Domnul Iisus:

“Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze”. Luca 9:23

Școala Credinței Inteligente

În fiecare miercuri este Școala Credinței Inteligente, o slujbă pentru cei care vor să aibă natura spirituală și să nu cedeze indisciplinei naturii umane.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *