Forţa şi influenţa slăbiciunii

Sunt uimită de cum riscă persoanele să piardă totul atunci când sunt puse la încercare

Când suntem puşi la încercare?

Când totul este pur şi simplu contra viselor noastre. Când apare o pierdere, o moarte, o despărţire, un divorţ ori un abandon de orice fel.

Prima senzaţie resimţită este cea de singurătate. Chiar dacă ai familie, prieteni, persoane de credinţă care îţi sunt aproape, tu te simţi singur. Cuvintele nu te mai ajută la nimic. Sfaturile par a fi ceva foarte exigent pentru a putea fi acceptate şi înţelese.

De ce?

Pentru că în mod normal, o pierdere provoacă cea mai mare ruşine din câte există înauntrul nostru – sentimentul. Sentimentul nu lasă persoanele să-şi analizeze acţiunile. Persoana condusă de acestea devine o victimă şi este influenţată de vocile care îi spun că doar dacă va sta aproape sau va obţine acel vis pierdut, va mai putea să iasă din situaţia în care se află.

Şi ştiţi ce se întâmplă?

Ea se poate umple doar dacă visele ei dau un semn de viaţă. Dacă nu se întâmplă aşa, individul respectiv intră în decadenţă.

Pentru acest om, Dumnezeu nu are putere. Nu este puternic aşa cum spune lumea, în viaţa ei. Dar, ea este în biserică, dă zeciuială, ba chiar mai are şi o poziţie în biserică, însă viaţa ei este pe butuci.

De ce?

Ea ştie că dacă nu face nimic în sensul acesta, Dumnezeu nu va face. 

Nu reuşeşte să audă vocea lui Dumnezeu pentru că este plină de sine. Este plină de îndoieli şi nu are nici o direcţie.

Este literalmente pierdut(ă).

Oare nu a fost aşa şi cu poporul care a ieşit din Egipt?

Dar ei tot n-au încetat să păcătuiască împotriva Lui, n-au încetat să se răzvrătească împotriva Celui Preaînalt în pustiu. Au ispitit pe Dumnezeu în inima lor, cerând mâncare după poftele lor. Au vorbit împotriva lui Dumnezeu şi au zis: „Oare va putea Dumnezeu să pună o masă în pustiu? … Domnul a auzit şi S-a mâniat. Un foc s-a aprins împotriva lui Iacov, şi s-a stârnit împotriva lui Israel mânia Lui, pentru că n-au crezut în Dumnezeu, pentru că n-au avut încredere în ajutorul Lui. Psalmul (78:17-19; 21-22)

Sentimentele împiedică persoanele să mai creadă, le umple de îndoială.

Vrei să continui cu infernul de îndoieli şi sentimente, vrei să fi în continuare manipulat şi să creezi forţe negative în viaţa ta, sau vrei să îţi pui capul la contribuţie?

Viviane Freitas
Viviane Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *