”Găsirea țelului în viață este cheia stării de bine”

Cercetările arată că persoanele care au un scop în viață au condiții fizice și psihologice mai bune.

Găsirea țelului în viață este cheia pentru a fi mai fericit și mai sănătos, sugerează un studiu realizat la Universitatea din California San Diego (UC San Diego), publicat în decembrie în jurnalul Journal of Clinical Psychiatry.

Cercetările au descoperit că prezența și urmărirea țelului în viață este importantă pentru sănătate și starea de bine. Oamenii care susțin că văd țelul lor în viață au avut condiții fizice și psihologice mai bune. Cei care caută un scop și nu-l găsesc pot avea performanțe mentale și cognitive mai proaste. „Când găsești mai mult sens în viață, ești mai fericit, în timp ce dacă nu ai un scop în viață și îl cauți fără succes, te simți mult mai stresat”, a spus Dilip V. Jeste, autor principal și profesor de psihiatrie și neuroștiințe la UC San Diego Medical School, într-un text de Michelle Brubaker publicat pe site-ul instituției.

Rezultatele au arătat că, la 60 de ani, prezența țelului în viață atinge apogeul său, în timp ce urmărirea lui este la cel mai scăzut nivel. Acest lucru se datorează faptului că, în general, tinerii nu sunt încă siguri în legătură cu cariera, partenerul de viață și identitatea lor.

„Când începi să intri în anii 30, 40, 50, ai o relație mai definită, poate că ești căsătorit, ai o familie și ai stabilit cariera. Urmărirea scopului se micșorează și sensul în viață crește ”, a spus Jeste.

După vârsta de 60 de ani, poate exista o nouă căutare a sensului în viață. Se datorează unei combinații de factori precum pensionarea, problemele de sănătate și decesul unor prieteni sau în familie. „Oamenii caută din nou scopul vieții, deoarece țelul pe care îl aveau s-a schimbat”, a spus Jeste.

Pentru a ajunge la rezultate, studiul a examinat datele a 1.042 de adulți cu vârsta între 21 și peste 100 de ani din San Diego. Căutarea și prezența țelului în viață au fost evaluate prin interviuri. „Medicina începe să recunoască faptul că a vedea țelul în viață este un factor relevant clinic și potențial modificabil, care poate fi îndreptat către îmbunătățirea bunăstării și funcționării pacienților”, a spus Awais Aftab, autorul articolului.

Scop superior

Pentru creștini, găsirea direcției lui Dumnezeu reprezintă și un scop în viață. Acest lucru este evident atunci când te uiți la mărturiile oamenilor care spun că au avut o întâlnire cu Duhul Sfânt. Adesea raportează experiențe de stare de bine și prosperitate. În plus, întâlnirea cu Dumnezeu poate aduce mai multe beneficii spirituale. Ți-ai găsit drumul? Dacă ești în căutarea unui scop spiritual, slujbele de la Locașul Duhului Sfânt te pot ajuta!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *