Nou sediu al Bisericii Universale

              

Pe 15 septembrie, a fost inaugurat un nou sediu al Bisericii Universale în oraşul Genebra din Elveţia. Biserica Universlă are 17 ani de când s-a instalat în ţară (1993) fiind cunoscută ca „Centrul de Ajutor Universal”.

Elveţia este o ţară ecumenică ce are mai mult de opt milioane de locuitori şi un nivel de trai situat pe scara cea mai înaltă, dar, în ciuda acestui fapt, în Elveţia se înregistrează unul din cele mai mari numere ale deceselor survenite sinuciderii – aproape 1400 de oameni pe an – locul doi în lume la acest capitol.

Asta se dovedeşte a fi una din cele mai serioase preocupări ale instituţiilor, deoarece, nivelul sinuciderilor este în creştere, mai ales în rândul tinerilor.

Observând acest lucru, Biserica Universală din Elveţia, lucrează şi învaţă să contribuie cât mai bine la lupta împotriva acestei ameninţări, ce a luat o grămadă de vieţi

Responsabilul de lucrarea evanghelică a ţării este acum, din ianuarie anul acesta, episcopul Vitor Silva. Slujbele sunt realizate în cele tri limbi oficiale ale ţării: franceza, germana şi italiana dar deasemenea se fac slujbe şi în portugheză. Din minorităţiile de comunităţi lingvistice ale acestei ţări, minoritatea portugheză este considerată ca fiind cea mai mare şi este formată din: portughezi, brazilieni, locuitori ai Insulei Capul Verde, locuitori din Angola şi Mozambic.

Astăzi, avem în Elveţia, şase biserici ale căror uşi sunt deschise zilnic şi una ce are program două zile pe săptămână. Ele sunt situate în următoarele regiuni: în Genebra – Thonex cu slujbe în franceză şi portugheză (acesta fiind noul sediu); în centrul oraşului Genebra (vechiul sediu) cu slujbe în franceză şi portugheză; în Zurich – unde slujbele sunt realizate în germană şi portugheză; în Laussane cu slujbe în franceză şi portugheză; în Bern, unde se vorbeşte în portugheză; în Lugano unde se vorbeşte italiana şi portugheza şi în Basel cu slujbe în portugheză.

Noua biserică s-a deschis pe 15 septembrie 2010 şi este deschisă zilnic. Este amplasată în oraşul Genebra, cartierul Thonex (adresa: 94-96 Rue de Geneve – 1226 Thonex)

Principalele dificultăţi ale demersului lucrării evanghelice pe care Biserica Universală le-a observat sunt concentrate în partea de evanghelizare şi asta datorită faptului că este interzis prin lege să anunţi sau să distribui material evanghelic pe stradă, însă acest lucru a fost compensat prin credinţă.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

Sem comentários

student loans Răspunde 22 noiembrie 2010 la 5:07

Nice site, nice and easy on the eyes and great content too.

Thu Faux Răspunde 27 noiembrie 2010 la 16:40

Thanks for the post, keep posting stuff