Iubirea pentru Suflete

La Locașul Duhului Sfânt, lucrătorii voluntari sunt importanți pentru lucrarea de evanghelizare. În acest articol, veți afla istorii de viață ale celor care au decis să facă binele fără să aștepte nimic în schimb.

Una dintre poruncile principale lăsate de Dumnezeu este despre iubire. În cartea Matei, capitolul 22, de la versetele 37 la 39, Domnul Iisus spune: „Iar Isus i-a spus: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta și cu tot sufletul tău și cu toată mintea ta. Aceasta este prima și marea poruncă. Și a doua, asemenea ei: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.”

Dar ce înseamnă să îți iubești aproapele? Această iubire este mult mai mult decât să-ți placă și să ajuți o persoană iubită, implică să dai o mâna de ajutor la un străin. Și asta fac voluntarii de la Locașul Duhului Sfânt.

Încă de la înființare, Biserica are ajutorul voluntar al oamenilor care au avut viața transformata de Dumnezeu prin Credință și au decis să îi ajute pe ceilalți să obțina același lucru. Ei sunt denumiți ”lucratori” și sunt la dispoziție pentru îngrijirea celor suferinzi și nevioași.

Episcopul Sergio Corrêa, (ilustrat mai jos), responsabil al lucrării lucrătorilor din Brazilia și din întreaga lume, explică faptul că lucrătorul este un voluntar care realizează Lucrarea lui Dumnezeu ajutând oamenii în diverse moduri, fie prin evanghelizare activă, care sunt acțiuni, desfășurate pe străzi sau cu prieteni, rude, vecini și străini, fie prin evanghelizare pasivă, care înseamnă să primească oameni la Locașul Duhului Sfânt și să le ofere gratuit ceea ce au primit gratuit de la Domnul Iisus. „Ceea ce se cere pentru a fi un lucrător aprobat este faptul ca el să fi trecut prin procesele de bază ale credinței creștine, de la căința de păcate, la noua naștere și botezul cu Duhul Sfânt.”

Episcopul vorbește cu bună știință despre importanța activității lucratorilor: a fost lucrător la Locașul Duhului Sfânt din 1985 până în 1989. Ulterior a fost ridicat la preot în Padre Miguel din Rio de Janeiro. „Timpul în care am fost lucrator m-a făcut să învăț despre problemele oamenilor, despre diferitele moduri prin care duhurile necurate lucrează pentru a-l ține pe om sub controlul lor și, mai ales, am descoperit puterea Credinței pe care Dumnezeu mi-a împrumutat-o ​​că să ajut pe ceilalți.”

Episcopul subliniază de asemenea următorul aspect, ca lucrătorul să fie pe placul lui Dumnezeu, el trebuie să fie de acord cu Cuvântul Său, așa cum este menționat în 1 Timotei. ”Tot așa, diaconii să fie onorabili, nu cu o vorbire cu două sensuri, nu dedați la mult vin, nu lacomi de câștig murdar; Ținând misterul credinței într-o conștiință pură. Iar aceștia de asemenea să fie întâi încercați, apoi să lucreze în serviciul de diacon, fiind găsiți ireproșabili.”

El subliniază în plus că lucrătorul este mâna dreaptă de la Locaşul Duhului Sfânt și că munca sa este importantă pentru a câştiga sufletele. „Din acest izvor, este că se formează preoți care fac lucrarea lui Dumnezeu în întreaga lume.”

Răspândiți în toată lumea

Culturile, uniformele și limbile sunt diferite, dar esența este aceeași peste tot. Numai în Brazilia există aproximativ 160 de mii de lucrători. Ei sunt bărbați și femei care colaborează din dragoste pentru creșterea Împărăției lui Dumnezeu prin răspândirea Evangheliei.

Acest număr este mult mai mare, având în vedere că Locașul Duhului Sfânt este prezent în peste 120 de țări și în fiecare dintre ele există voluntari dispuși să ajute persoanele afectate și nevoiașe. Fără plată sau salariu, plăcerea unui lucrător este să vadă viețile transformate prin puterea Credinței.

Una dintre țările în care este prezent, este România, situată în regiunea balcanică. Cu peste 20 de milioane de locuitori, România a suferit schimbări semnificative de la aderarea la Uniunea Europeană, fiind una dintre cele mai sărace țări .

Locașul Duhului Sfânt este prezent în țară de 21 de ani, are în prezent zece biserici și are sprijinul a 35 de lucratori. Preotul Luciano Almeida, responsabil pentru activitatea de evanghelizare în țară, spune că principalele dificultăți cu care se confruntă populația sunt inegalitatea socială, problemele din sănătate publică, intoleranță religioasă și un număr ridicat de persoane ce suferă din cauza depresiei.

Totuși, el afirmă că nicio adversitate nu împiedică munca să ajungă la cei în suferința. „Avem o echipă de preoți, lucrători și evangheliști care oferă tot sprijinul spiritual și social oamenilor. Sunt adevărați slujitori care se confruntă cu toate dificultățile, inclusiv temperaturile scăzute ale iernii, pentru a ajunge la toți oamenii, în special la cei defavorizați. ”

Dorința de a ajuta

Cuplul român Neluța Mavroenidis, (ilustrată mai jos), 47 de ani, și Nicolae Mavroenidis, 51 de ani, este lucrator timp de șapte ani și se bucură acum de o viață de pace și bucurie. Dar înainte să-L cunoască pe Dumnezeu, au trăit cu boli, dificultăți financiare și conflicte familiale. După ce au fost invitați la Locașul Duhului Sfânt și au perseverat la slujbe, au avut viața lor transformată. Pentru că doresc aceeași fericire și pentru alții, au decis să fie voluntari ca lucrători.

„A fi lucrătoare înseamnă să slujesc pe Dumnezeu, a mă face disponibilă pentru El. Am vrut să fiu lucratoare ca să-mi ajut aproapele, să câștig suflete pentru Iisus și să crească Lucrarea. Mă bucur să văd oamenii vindecați și eliberați, dar fericirea mea cea mai mare este atunci când văd sufletele salvate datorita Întâlnirii cu Dumnezeu. Acest lucru mă motivează să merg mai departe ”, spune Neluța.

Pentru Nicolae, a fi lucrător în România este o onoare și o mare responsabilitate. „Trebuie să fiu mereu activ în Credință, luptând împotriva barierelor și să arăt că Mântuirea nu se obține prin religie, ci prin Credința în Unicul Dumnezeu.”

El povestește dificultățile lui la evanghelizare: „De multe ori suntem disprețuiți, umiliți datorită Credinței noastre, dar continuăm să luptăm pentru sufletele pierdute. Văd că Lucrarea lui Dumnezeu în Brazilia este foarte dezvoltată și ajunge la multe persoane. Eu și soția mea visăm să cunoaștem Templul lui Solomon și ne rugăm ca Lucrarea lui Dumnezeu în România să crească așa cum s-a întâmplat în Brazilia. ”

Slujind lui Dumnezeu în familie

Cei care fac Lucrarea și au familiile de partea lor trăiesc o fericire ce nu are preț. Scheila Costa, (ilustrată mai jos), 41 de ani, a ajuns la Locașul Duhului Sfânt în 1995 după ce a acceptat invitația mamei sale. Sotul Scheilei, Carlos Henrique Costa, in vârsta de 42 de ani, suferea de alcoolism, el a căutat dezlegarea lui la Locașul Duhului Sfânt.

Și nu a trecut mult timp până Carlos a început să asiste la slujbe și să se elibereze de dependență. Ei fac Lucrarea de 21 de ani și sunt părinții Biancăi Costa, de 18 ani, care este lucratoare de patru ani, și a lui Henrique Almeida Zafra în vârstă de 23 de ani, care de asemenea slujește pe Dumnezeu de zece ani.

Bianca spune că să ai o familie unde toată lumea este în Lucrare este diferit: „trăim Credința împreună. Știm că problemele și diferențele noastre sunt rezolvate doar prin credința în Domnul nostru. Pentru că avem Duhul Sfânt, nu există certuri sau dezbinare în familia noastră. ”

Ea explică de asemenea că toți au trecut prin dificultăți, dar prin credință le-au putut depăși. „Am avut situații complicate în partea financiară și mulți ne-au întrebat unde este Dumnezeul nostru. Nu ne-am îndoit niciodată de Dumnezeu și El a fost mereu prezent în viața noastră. ”

Și cine s-a îndepărtat?

Din păcate, mulți lucratori nu rezistă problemelor și, pe măsură ce trece timpul, abandonează Credința. Episcopul Sergio susține că timpul este un aliat și citează povestea lui personală: „Nu schimb timpul credinței mele actuale pentru cel al tinereții mele. Fiecare fază a avut importanța ei, dar mă simt mai experimentat, mai solid și mai concentrat pe ceea ce îmi doresc. ”

El mai subliniază că motivul răcirii multora este lipsa nașterii din nou. „Spune Cuvântul lui Dumnezeu în 1 Ioan 5.4: ”Fiindcă orice este născut din Dumnezeu învinge lumea; și aceasta este victoria care învinge lumea: credința noastră.”

Episcopul afirmă că inclusiv și cei care s-au rătăcit pot începe din nou:„ Avem mulți care au plecat și după câțiva ani s-au întors. S-au îngrijit și astăzi ajută oameni din nou. „

Printre aceștia se află și micro-antreprenorul Marcos Roberto Ballestrim, (poza de mai jos) de 41 de ani. A ajuns la biserică în 1997, prin invitația prietenei sale în aceea vreme, ce astăzi este soția sa. Marcos explică faptul că a avut multe conflicte interioare. „Am avut complexe de inferioritate pentru că nu am fost niciodată fericit în viața sentimentala. Doar am fost la Locașul Duhului Sfânt  pentru a afla dacă prietena mea nu mă înșela cu preotul ”, spune el.

Cu toate acestea, în timpul slujbei, Marcu s-a dăruit lui Dumnezeu. „Pâna la urmă m-am convertit mai repede că ea. M-am oferit complet Domnului Iisus. Apoi ne-am căsătorit și după puțin timp am intrat în Lucrare. ”

Chiar așa, în 2002, Marcos a renunțat să mai fie lucrător. „Am muncit mult și am început să dau prioritate vieții mele personale. Treptat, m-am recit în Credință. Nu am avut timp pentru nimic, nu am citit Biblia și m-a făcut să îmi pierd dorința de a fi lucrător. „

El a rămas cinci ani îndepărtat și au început să apară probleme: certuri cu soția sa și agresiuni împotriva ei și el a început să bea. Cea mai mare suferință a fost când soția i-a cerut divorțul. „Am avut insomnie și într-o noapte am luat un cuțit pentru a-mi ucide soția și fiul meu, care era mic la acea vreme. Dar atunci mi-am amintit de când eram în Prezența lui Dumnezeu. Am vorbit cu soția mea și ne-am întors la biserică. ”

Marcos a revenit la Locașul Duhului Sfânt în 2007, la scurt timp după, a devenit lucrător din nou, iar astăzi spune că a învățat o lecție: „Am învățat că nu sunt nimic, nu știu nimic și nu pot face nimic fără Domnul Iisus”.

Salvarea foștilor lucratori

Și pentru a acoperi necesitatea de a salva pe cei care au fost în Prezența lui Dumnezeu și s-au îndepăratat, că există lucrarea Grupului de Salvare. Episcopul Sergio explică diferența dintre Grupul de salvare și Caravana de salvare, desfășurată în toată Brazilia.

„Grupul de salvare este o lucrare evanghelică care se adresează în primul rând celor care au fost cândva parte din lucrarea lui Dumnezeu. Este o însoțire organizată în fiecare sâmbătă la ora 18:00 la sediile de județ și regionale. Scopul este însoțirea acestui fost lucrator care dorește să se întoarcă în prezența lui Dumnezeu. „

Caravana de salvare este un ajutor, o salvare imediată pentru cei îndepărtați de la Credință. „Într-o zi acești oameni au fost în mâinile diavolului, în captivitatea sa, așa că Dumnezeu vine și îi salvează. Dar vine un moment în care, din anumite motive, sunt din nou răpiți. Caravana de salvare este ca poliția când invadează o captivitate pentru a salva pe cineva ”, spune episcopul.

Formarea discipolilor

Grija pe care un lucrător o are cu oamenii este capabilă să facă discipoli. Acest lucru s-a întâmplat cu Sheila Oliveira Renteiro, de 40 de ani, care a fost cândva în prezența lui Dumnezeu, dar s-a îndepărtat. Din acest motiv, ea a avut multe probleme în căsnicie.

Cu toate acestea, așa cum știa despre lucrarea de la Locașul Duhului Sfânt, s-a întors să participe la slujbele  și a avut ajutorul lucratoarei Enei Cardoso Costa, (poza de mai jos), de 55 de ani, care este croitoreasă și are 30 de ani de lucrătoare „Dona Enei m-a privit diferit, întotdeauna ea mă chema aproape, mă  invita să particip la slujbe și nopți de veghe, iar asta a stârnit în mine dorința de a mă întoarce, de a mă stabili și de a face mai mult. ”

Enei explică că a avea grijă de Sheila nu a fost o sarcină dificilă. „Voia să se întoarcă la Dumnezeu și de fiecare dată când o invitam la o întâlnire, ea accepta. Asta a ajutat, dar chiar dacă ar fi fost altfel, nu aș fi renunțat la ea niciodată. ”

Croitoreasa ne spune că în timpul peregrinării ei de credință a trecut prin multe războaie. Unul a fost când soțul ei a părăsit Credința și a vrut să-i interzică să meargă la biserică. „Dar am învins totul, deoarece pentru mine, a fi lucrătoare este o onoare.”

Sheila este lucratoare din 2015, în interiorul orașului São Paulo, și ambele știu importanța de a ajuta și de a avea mâna întinsă a unui lucrător atunci când este nevoie.

Dacă ești departe de Prezența Lui, revino! Lui Iisus Îi este dor de tine.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *