Trump vrea să înapoieze puterea bisericii evanghelice

trump2-696x463Viitorul președinte al SUA dorește ca pastorii să vorbească din nou liber, despre politică și chiar să sprijine candidații.

Într-un interviu pentru CBN “The Brody File”, Donald Trump a afirmat că vrea să înapoieze vocea pastorilor, pentru că aceștia nu-și puteau demonstra opinia în favoarea sau contra canditaților politici, de la adoptarea Amendamentului Johnson.

Potrivit președintelui american nou ales, această măsură nu ar fi trebuit să fie implementată niciodată, din moment ce aceasta a restricționat puterea și influența bisericii. “Vreau să înapoiez bisericii puterea. Treptat vor termina cu creștinismul” afirmă el și continuă: “Vreau pastori și miniștri cu putere, care să se ridice și să vorbească de creștinism chiar acum, fără frica că-și pierd scutirea de impozite. Noi vom avea grijă de acest lucru.”

Una dintre promisiunile electorale ale lui Trump a fost să aibă grijă de evanghelici: “Sunt creștin, sunt protestant, sunt prezbiterian. Cred în Creștinism și sincer, cred că în țara noastră creștinii nu sunt tratați așa cum trebuie. Proiectul de lege care s-a aprobat în vremea lui Lyndon Johnson este îngrozitor. Azi vedem bisericii în care pastorilor le este teamă să fie sinceri în funcțiile lor, de frică să nu-și piardă scutirea de impozit.”

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *