De ce Domnul Iisus a trebuit să sufere atât de mult?

Prețul plătit de El a fost foarte înalt și, din nefericire, mulți încă disprețuiesc acest sacrificiu. Înțelegeți mai bine:

Deja v-ați gândit la semnificația crucii? La sacrificiul pe care Domnul Iisus, Fiul lui Dumnezeu, a trebuit să-l facă pentru a vă salva din păcat și de la moartea eternă?

Prețul a fost foarte înalt. În Biblie, prorocul Isaia, cu aproape 7 secole înainte, a descris moarte lui Hristos de această formă:

”Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El şi, prin rănile Lui, suntem tămăduiţi. Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră, a tuturor. Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.” Isaia 53.5-7

În notițele sale Biblice, Episcopul Macedo lămurește: Domnul inocent a suportat cu calmitate pedeapsa destinată altora, și așa a plătit datoria omenirii, cu bunăvoință și dispoziție.”

Durerea păcatului

De ce Domnul Iisus a trebuit să sufere atât de mult? Nu era suficient ca pur și simplu Dumnezeu să ierte omenirea?

Păcatului problemei din omenire putea să fie rezolvat de o formă simplă de către Creator, dar nu a fost.

Deoarece ființele umane nu înțeleg cât de mult Dumnezeu nu acceptă păcatul. Biblia spune că salariul păcatului este moartea (Romani 6.23). El are un standard de moralitate extrem de înalt, încât nu a scăpat nici îngerii ce au fost învăluiți în rebeliunea din Cer (2 Petru 2.4).

Și Cel Prea Înalt nu renunță și nu dă înapoi de la Cuvântul Său. Atunci, El nu putea pur și simplu doar să ierte, deoarece persoanele nu ar fi dat valoare iertării.

Persoanele aveau nevoie să vadă sângele, ca să înțeleagă cât de nociv este păcatul pentru El. Păcatul îl rănește pe Dumnezeu.

Fiecare bici pe care Domnul Iisus l-a primit, fiecare spin din coroană în capul Lui, fiecare lovitură în cui în corpul Lui reprezintă suferința pe care i-o oferim Lui prin rebeliunea noastră.

Scena de agonie a lui Hristos simbolizează trista istorie a omenirii împotriva Creatorului ei.

Pedeapsa ce trebuia să ni se întâmple nouă, Dumnezeu a trecut-o pentru Fiul Său Iubit, ce a acceptat ca un mielușel. Iisus Hristos S-a făcut în păcat, chiar fiind inocent și pur.

Dar, din nefericire, mulți încă disprețuiesc acest sacrificiu, pentru că nu înțeleg valoarea pe care el o are.

A fost din cauza acestei decizii nobile ale Fiului lui Dumnezeu, că noi am primit în dar oportunitatea de a locui cu El în Cer, după moartea pământească.

În loc să fim condamnați la durerea morții eterne a infernului, suntem justificați prin Sângele Său (Faptele Apostolilor 13.39). Adică, am primit cadou oportunitatea de a începe totul din nou (apăsați aici pentru a vedea cazuri veridice ale persoanelor ce au fost transformate prin credință).

Poate, dvs recunoașteți că aveți nevoie de mila lui Dumnezeu și vă întrebați: ”Ce trebuie să fac? Cum pot să mă împac?”.

Răspunsul la această întrebare este în căința de păcate (Faptele Apostolilor 2.38). Schimbați comportamentul dvs, . Cautați ”noua naștere”. Și, atunci, Domnul Iisus va trimite Duhul Sfânt pentru a locui în interiorul dvs.

Dacă doriți această reînnoire spirituală, participați la slujbele ce se realizează la Catedrala Credinței din București sau la orice Locaș al Duhului Sfânt din țară.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *