Femeile au fost eliberate de inferioritate

Ziua Universală a Femeilor le-a învățat să se valorizeze

 

Multe femei luptă pentru egalitatea de gen și de șanse, pentru afirmarea în posturi de conducere, pentru dezvoltarea profesională nediscriminatorie. Pentru că numai prin luptă se poate schimba mentalitatea conform căreia bărbatul este superior femeii.

Însă, pentru multe femei, lupta este alta. Lupta pentru a supraviețui. Pentru a avea ce să mănânce sau ce să dea de mâncare copiilor. Lupta pentru a scăpa de un soț violent. Pentru a ieși din prostituție sau pentru a scăpa de traficanții abuzatori. Pentru aceste femei, pe 19 aprilie, Centrul de Ajutor Spiritual a organizat Ziua Universală a Femeii.

În ciuda vremii închise și a ploii care parcă nu se mai oprea, cele în jur de 70 de femei care au participat la eveniment s-au bucurat de o plimbare frumoasă prin parcul Titan din București, au respirat aer curat și au admirat peisajul de un verde crud. Din discuțiile purtate cu femeile, Părintele Lucian împreună cu soția sa, Flavia, au aflat că multe au acasă un soț violent sau au suferit traume din cauza unor bărbați abuzatori. Pentru ele, s-au făcut rugăciuni pentru eliberarea de traumele trecutului.

În schimb, unele au spus că se simt vinovate pentru ceva ce au făcut în trecut. Pentru acestea, s-au făcut rugăciuni pentru eliberarea de vină și pentru primirea iertării lui Dumnezeu. Abuzul în copilărie din partea tatălui a fost prezent în viața câtorva femei, consecința lui fiind sentimentul de inferioritate. Pentru ele, s-au făcut rugăciuni pentru eliberarea de inferioritate și pentru acceptarea valorii maxime, pe care le-a oferit-o Iisus Hristos la Cruce.

Spre seară, femeile au participat la slujba dedicată Zilei Universale a Femeilor de la Catedrala Credinței din București – Șoseaua Fundeni, nr. 11, sector 2, unde au fost încurajate să se ierte pe ele însele și să-i ierte pe cei care le-au rănit în vreun fel.

Centrul de Ajutor Spiritual a schimbat în bine viața femeilor participante la acest eveniment, pentru că le-a ajutat să se valorizeze, prin folosirea rațiunii și nu a inimii, le-a ajutat să se vadă așa cum le vede Dumnezeu: prețioase, frumoase, capabile!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *