Ziua Internațională a Familiei.

BannerFamilia2Într-o perioadă în care pilonul fundamental al vieții omului este în risc, trebuie amintită importanța lui și să luptăm pentru refacerea acestuia.

Potrivit Institului Național al Statisticii, în 2014 s-au realizat în România 118.075 căsătorii, înregistrând o creștere semnificativă față de 2013 când s-au înregistrat 107.507 căsătorii.

Căsătoria și familia

În societatea actuală, căsătoria nu mai este văzută ca o instituție care trebuie valorizată și păstrată, dovadă fiind creșterea numărului cuplurilor necăsătorite și a ratei divorțurilor.

În România ca în multe țări în curs de dezvoltare se accelerează refuzul căsătoriei și practicarea legăturilor libere. Astfel crește numărul familiilor destrămate, conflictelor conjugale, divorțurilor, se accentuează dependența de droguri și alte vicii.

Cauzele sunt generate de pierderea treptată a valorilor morale și spirituale, de lipsa orientării cu privire la căsătorie și de abandonul educației creștine.

Sunt tați și mame care au visat și au luptat se le ofere o viață mai bună copiilor lor, dar asistă la moartea acestor visuri din cauza bolilor incurabile, viciilor, obiceiurilor proaste, anturajelor rele și alegerilor greșite. Pentru unii părinți, copiii au ajuns să fie motivul vărsării lacrimilor și disperării.

FlavioOliveira-familiaFamilia în pragul distrugerii

”La 18 ani am început să lucrez într-un bar, să merg la petreceri unde umblam cu mai multe femei, consumam alcool și tot felul de droguri. Acel ambient a dus la distrugerea familiei mele.

Am avut mai multe accidente de mașină, am fost fără permis de conducere, am intrat în comă de câteva ori și devenisem o rușine pentru familia mea. Golul și tristețea dinăuntrul meu deveneau tot mai mari! Încercând să umplu acel gol interior, am făcut din sala de sport a doua casă a mea, fiind dependent de suplimente din care luam șapte feluri pe zi. Mă transformasem într-o persoană dezechilibrată și depresivă, sufeream de insomnie, neliniște, nesiguranță și complex de inferioritate.

În acest stadiu am ajuns la Centrul de Ajutor. După luni de luptă, credință și perseverență, am renunțat la vicii și am învins depresia. În familia mea a reapărut din nou liniștea, complexele și nesiguranța au dispărut și azi sunt fericit.- Flaviu

Dacă familia ta este ținta multor pericole, vino să lupți pentru recuperarea celor dragi care sunt pierduți și pentru refacerea ambientului familial, duminică 15 mai, la ora 09:00 – Ziua Internațională a Familiei.

Catedrala Credinței
Șos. Fundeni nr.11, sector 2
București

Și în toate Centrele de Ajutor

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *