10 semne că Focul va cădea

eliaiseofogo-465x210Fumul, căldura, scânteile… există semne că focul va începe să se ridice, să se răspândească și să formeze un incendiu puternic și incandescent… în ceea ce privește Focul-Credință, semnalele sunt în număr de 10 și sunt identificabile de cel mai atent slujitor.

6. Când suntem primii care RESTAUREAZĂ ȘI SACRIFICĂ PE ALTARUL DUMNEZEULUI-VIU

”Ilie a zis atunci întregului popor: „Apropiaţi-vă de mine!” Tot poporul s-a apropiat de el. Şi Ilie a dres altarul Domnului care fusese sfărâmat. A luat douăsprezece pietre, după numărul seminţiilor fiilor lui Iacov, căruia Domnul îi zisese: „Israel îţi va fi numele” şi a zidit cu pietrele acestea un altar în Numele Domnului. A făcut împrejurul altarului un şanţ, în care încăpeau două măsuri de sămânţă” (1 Împărați 18.30-32)

Rețineți că atitudinea de a Restaura Altarul a fost primordială. Dar, când a făcut Ilie asta? După ce a reunit poporul, după ce l-a chemat mai aproape de el. De ce a făcut asta? Ca oamenii să vadă și să urmeze exemplul omului Lui Dumnezeu.

Oamenii erau împărțiți, pierduți din punct de vedere psihologic, și nu știau ce să facă sau ce drum să apuce. Și, dacă mintea lor era împărțită, cu atât mai mult erau împărțite atitudinile lor. Ilie a arătat oamenilor ce trebuia să facă fiecare dintre ei, că altarul lor trebuia, după aceea, să fie restaurat de fiecare dintre ei.

Dar, ce altar era acesta? Era altarul inimii lor, aflat în ruine. Dumnezeu, din poziția de Numărul 1, de Cel mai Important din viața lor, trebuia să-Și reia locul de Protagonist, ca Sacrificiul să fie, cu adevărat, perfect (acceptat).

Dumnezeu e cu tine și eu, la fel!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *