7 paşi către "dezintoxicare"

Ca să învingem datoriile, trebuie să trecem printr-o „dezintoxicare” căci datoria nu apare doar din lipsa banilor şi nici nu se multiplică din cauza aceasta. Atunci, ce e de făcut? Unde să mergem? Cui să-i spunem?

1. Proiectele frustrate sunt proiecte prost planificate

Un proiect, mai înainte de toate, implică un moment al concepţiei din partea celui ce intervine cu proiectul respectiv. De asemenea, motivarea şi coerenţa, pe drumul care trebuie parcurs, sunt şi ele foarte importante. Proiectul trebuie să fie în concordanţă cu valoriile şi priincipiile care guvernează conduita de viaţă. Evaluează-ţi necesităţiile şi interesele şi vezi dacă proiectul este pe măsura aspiraţiilor tale. Alt lucru ce mai trebuie verificat este dacă ne sunt de ajuns condiţiile şi resursele pentru a ne duce la bun sfârşit proiectul. Dacă proiectele tale au dat întotdeauna greş, atunci înseamnă că unul din paşii mai sus menţionaţi, a fost prost planificat. De aceea, faceţi totul cu mare grijă, revizuindu-vă mereu toţi paşii.

2. Cea mai mare greşeală: să aştepţi!

Să aştepţi fără a face nimic este ca şi cum ai vedea un vapor scufundându-se foarte lent. Vaporul reprezintă viaţa noastră. Există o problemă foarte serioasă în ceea ce priveşte datoriile: dacă tu nu faci nimic, unicul lucru care se va schimba va fi cantitatea datoriilor care se va multiplica mai mult şi mai mult. Cu cât este mi mare datoria, cu atât va fi mai greu de ieşit din ea. Din această cauză nu trebuie să vă opriţi. Trebuie să faceţi ceva. Încearcă să suplimentezi activităţiile extraordinare cu cea principală care joacă un rol important făcând ca dvs. să vă vindecaţi de datorii.

3. A-ţi ignora propiul potenţial

Tu ai unul sau mai multe talente şi trebuie să fii foarte conştient de asta! Întrebarea este: ce trebuie să facem cu el(e)? Mulţi se îndoiesc de talentele lor din cauză că nu le cunosc sau nu ştiu cum să le pună în aplicare pentru a fi practice. Pentru a face acest lucru trebuie să-ţi exploatezi potenţialul şi să fii conştient că de obicei trebuie să acţionăm în ceea ce ne place să facem. De aceea, trebuie să începeţi de la această idee. Încercaţi să vă maximizaţi talentele. Faceţi ceea ce vă place celmai mult. Vă place să gătiţi?  Ştiţi cum este cu acea mâncare sau acel desert pe care doar dvs. reuşiţi să le faceţi aşa de bune? Faceţi-l pe comandă.Există o lume întreagă de explorat atunci când dvs. alegeţi să nu vă ignoraţi cea mai bună armă pe care o aveţi pentru a combate datoriile: adică dvs. înşivă (noi înşine suntem o armă)

4. A construi succesul sau a-l aştepta

Doar o singură persoană se îmbogăţeşte printr-un număr de magie: iluzionistul. De aceea, dacă vreţi să aşteptaţi ca succesul să vă bată la uşă, sunteţi liberi să aşteptaţi, dar dacă vreţi să avansaţi, începeţi chiar de astăzi să vă construiţi o viaţă reuşită. Probabilitatea ca tu să fi milionar în euro este de 1 la 76.275.360 şi de aceea; măriţi-vă şansele direcţionându-vă viaţa către cucerirea bazată pe o planificare solidă şi pe proiecte bine închegate. Puneţi în practică planurile dvs.

5. Sunt sărac (acum-calitate temporară) sau Sunt sărac (permanent)?

Există o diferenţă mare între aceste două lucruri. Aceste două expresii relevă două mentalităţi şi două stări de spirit distincte. O persoană care spune ca şi cum acea calitate este permanentă, face din ceea ce spune că este, o caracteristică permanentă. Ea arată ceea ce este ea cu adevărat şi îi este foarte dificil să se schimbe. Dar când persoana se gândeşte că ceea ce există acum în viaţa ei este doar o stare momentană, o fază a vieţii pe care o va depăşi, reuşeşte pentru că acea stare nu se identifică cu personalitatea şi nici cu caracterul ei.

6. Dezvoltarea pe timp de criză: Strategie sau nebunie?

Tema cea mai propagată pe timp de criză: ceea ce pentru mulţi este o groapă fără scăpare, pentru alţii este o oportunitate de dezvoltare. În aceste momente de criză şi de dificultate financiară; în clipele de lipsă a unei perspective, trebuie să fim atenţi la tot şi să vedem soluţiile şi ieşirile pe care ni le oferă viaţa. Uneori, oportunităţile ne sunt ascunse din cauza pasivităţii, disperării şi chiar a fricii noastre.

Ca să facem din criză o oportunitate, avem nevoie de: Discernământ: pentru a face diferenţa între crizele reale şi cele false şi dintre noţiunea de schimbare şi cea de schimbare în bine. Avem nevoie de Flexibilitate: – pentru a învăţa să depăşim obstacolele, pentru ca, chiar şi atunci când ne confruntăm cu argumente solide, să putem învinge. Avem nevoie de Îndrăzneală – ca să putem risca şi să încercăm găsirea soluţiei. Creativitate – pentru că a face diferit lucrurile te ajută să evoluezi. Curaj – pentru a ne stăpâni frica, pentru a face alegeri, pentru a ieşi din starea de nefericire, pentru a învinge ezitarea şi acomodarea.

7. Soluţia este întotdeauna aproape

Cel mai rău lucru pe care îl poţi face atunci când eşti îndatorat, este să mai îţi faci şi alte datori pentru a încerca să le elimini pe primele. Şi mulţi fac asta provocând probleme mai grele decât şi-au imaginat prin încercarea lor de aşa-zisă „achitare a datoriilor.” Înainte să cauţi o soluţie „afară în societate” pentru problema ta, vezi „materia-primă” de care dispui; cum ai putea să faci pentru a nu mai acumula şi alte datorii. Uită-te la tine şi la ce ai tu de oferit. Tu eşti un produs ce aşteaptă un marketing eficace, însă prima persoană care trebuie să creadă în asta, eşti chiar tu însuţi!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *