A doua cea mai mare nedreptate

bebeCu cine semănați?

De îndată ce copilul se naște, ochii tuturor sunt curioși și așteaptă să vadă cu cine seamănă nou-născutul… dar când copilul e al Lui Dumnezeu? Seamănă el cu Tatăl?

Mai exact, răspunsul la această întrebare constituie a doua cea mai mare nedreptate din lume, știați asta?

Dar, cum e posibil, ca și copii ai Lui Dumnezeu, să știm dacă ne asemănăm sau nu cu Tatăl nostru? Adevărul e că nimeni nu știe cum Arată Dumnezeu, ca să identifice trăsături fizionomice… totuși, există alt tip de asemănare cu părintele și aceasta are de-a face cu personalitatea, caracterul, felul de a fi… dar, cunoaște cineva „felul de a fi” al Lui Dumnezeu? DA! Cum? Prin Duhul Sfânt!

Acesta e motivul pentru care, aceia care spun că sunt ai Lui Dumnezeu, care L-au acceptat pe Domnul Iisus, dar care, în fapt, nu au Duhul Sfânt, nu au Chipul și Asemănarea Lui Dumnezeu, prin urmare nu vor putea să fie UNA cu Domnul Iisus, așa cum El este cu Tatăl.

Însuși Domnul Iisus Hristos I-a cerut Lui Dumnezeu să trimită Duhul Sfânt, pentru că El va fi Îndrumătorul copiilor Săi, împiedicându-i să piardă, din cauza ispitelor, nedreptăților, persecuțiilor, amenințărilor… pentru că, fără Duhul Sfânt, nu va exista UNITATE.

De aceea, nu ajunge să spunem că suntem fiii Lui Dumnezeu! Dacă manifestăm un duh egoist, nehotărât, trist, acomodat, răzbunător, mândru, mincinos, materialist, idolatru, adică un duh contrar Duhului Sfânt, demonstrăm, astfel, că nu există Duhul Lui Dumnezeu în noi.

Ce trebuie să facem, ca să primim Duhul Sfânt?

1 Să nu vrem doar să-L primim! Pentru că Dumnezeu nu dă Duhul Său celor care doar îl doresc.

2 Să nu-I cerem Lui Dumnezeu doar să fim Botezați! Pentru că nimeni nu e Botezat cu Duhul Sfânt doar pentru că „a cerut”.

Dovada că mulți fac aceste două greșeli e că majoritatea nu e botezată cu Duhul Sfânt și aceeași majoritate „vrea” și Îi „cere” constant Lui Dumnezeu să fie botezată. ASTA E REALITATEA!

Biblia spune că Duhul Sfânt trebuie să fie VIZAT și CĂUTAT! TREBUIE SĂ-L LĂUDAȚI, SĂ VĂ RUGAȚI CU ARDOARE! Aceasta e atitudinea pe care Însuși Domnul Iisus o dă Aleșilor Săi: ”Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui care strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei? Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?” (Luca 18.7-8).

Cu toate astea, puteți obține această DREPTATE în propria dumneavoastră viață, numai dacă Îl CĂUTAȚI pe Duhul Sfânt cu ARDOARE, DEVOTAMENT și DRAGOSTE. ACEASTA E DREPTATEA SPIRITUALĂ A LUI DUMNEZEU FAȚĂ DE FIECARE DINTRE NOI: pentru că, numai în acest fel, vom fi cu adevărat Transformați în copii ai Lui!

Atunci, persoana care spune că este a Lui Dumnezeu, care consideră că este a Lui, dar care n-are Duhul Sfânt, nu reflectă în nici un fel Chipul și Asemănarea Lui Dumnezeu în caracter, în cuvinte, în atitudini sau decizii, pentru că, atunci când are loc Botezul, e inevitabil ca Roadele să apară.

Analizați viața dumneavoastră și vedeți dacă nu e adevărat…

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *