A Opta Poruncă a Lui Dumnezeu

Este foarte profundă, pentru că nu se referă doar la aproapele, ci, mai presus de orice, se referă la Dumnezeu…

A 8 a Poruncă spune:

8mandamento”Să nu furi!” (Exodul 20:15).

Oameni, din ignoranță se gândesc că este posibil să-ți furi doar aproapele, când într-adevăr este posibil să-L furi și pe Dumnezeu! De exemplu, mulți îi fură lui Dumnezeu primul loc pe care trebuia să-L ocupe în viețile lor, atunci când își pun în locul Lui copilul, un bun, nepotul, firma, diploma, realizările personale. De aceea Dumnezeu cere Zeciuiala!

Zeciuiala este un semn dat lui Dumnezeu că este pe primul loc în viețile noastre! De aceea Dumnezeu cere primele roade. Totuși, dacă mai întâi plătești sau cumperi ceva și doar după aceea separi Zeciuiala, Dumnezeu nu acceptă. Biblia spune că, din cules trebuiau să fie oferite primele roade. Dar dacă le ofereau după ce au cules primele roade, Dumnezeu nu accepta. Primul animal trebuia să fie separat pentru Dumnezeu. Pe al doilea Dumnezeu nu-l accepta. De ce? Pentru că era un semn de reverență, de fidelitate față de Dumnezeu. Dacă eu sunt fidel, eu iubesc și cred, materializez această iubire, credință, dăruire și ascultare.

Dacă nu Îl furi pe Dumnezeu, îți vei fura aproapele? Dacă nu îl furi pe Cel pe care nu-L vezi, îl vei fura pe cel pe care-l vezi? Dar dacă îl furi pe cel care nu-l vezi, cu siguranță îl vei fura și pe cel care-l vezi. La asta s-a referit Dumnezeu atunci când a spus:

”… Întoarceți-vă la Mine și mă voi întoarce și Eu la voi, zice DOMNUL Oștirilor. Dar voi întrebați: Cum să ne întoarcem? Se cade ca un om să-L jefuiască pe Dumnezeu? Și totuși voi Mă jefuiți. Dar voi întrebați: Cum Te-am jefuit? Cu privire la zeciuială și contribuții!” (Maleahi 3:7-8)

Mulți se gândesc nu-L fură pe Dumnezeu, dar El spune că da.

Dacă este cu Zeciuielile, înseamnă că Dumnezeu nu este pe primul loc în viețile voastre, și nu există reverență, ascultare, mulțumire, teamă, respect față de El. Dacă nu aduci Zeciuielile în sensul fizic cu fidelitate, imaginează-ți în sensul spiritual-rugăciune, post, meditare, reverență.

Ce este mai ușor de adus ce este material sau spiritual? Ce este material este mai ușor, pentru că cel spiritual e constant, zilnic. Trebuie să te rogi, să veghezi, să ierți, să-ți păzești inima, să-l privești pe aproapele tău cu ochi buni tot timpul.

”Sunteți crunt blestemați, căci Eu sunt Cel pe Care îl jefuiți voi, tot neamul!” (Maleahi 3:9)

Când omul îl fură pe Dumnezeu, îl fură pe aproapele lui și pe el însuși. Fură de la el însuși dreptul de a fi binecuvântat și mai presus dreptul de a fi mântuit.

Ce înseamnă ” sunteți crunt blestemați”? Că nu Dumnezeu blesteamă. Infidelitatea omului, furtul lui e cel care îl blesteamă. Este scris că Dumnezeu nu este un Dumnezeu de confuzie, ca să blesteme și să binecuvânteze. Dumnezeu binecuvântează. Cine blesteamă este persoana însăși prin infidelitate și nerecunoștință.

Atunci, Zeciuiala simbolizează fidelitate și Ofranda recunoștință, dragoste. Zeciuiala reprezintă reverență, teamă. Ofranda materializează dependența ta și încrederea. Așa cum atitudinea ta de a fura prin Zeciuieli și Ofrande te blesteamă, fidelitatea ta față de Dumnezeu te va binecuvânta și cu binecuvântarea lui Dumnezeu vei obține ce ai nevoie și mult mai mult.

Află că ” furtul” este legat de viața veșnică, pentru că atunci când Dumnezeu a spus: ”să nu furi”, în adevăr spunea: ”valorizează-ți sufletul, pentru că cine-L fură pe Dumnezeu și pe aproapele lui, fură de la el însuși dreptul de a intra în viața veșnică.” Știai că hoții nu vor intra în Împărăția Cerurilor? Citește 1 Corinteni 6:9-11.

De aceea, nu te juca cu Dumnezeu, nu-L fura, pentru că a-L fura pe Dumnezeu este a-ți fura ție însuți dreptul de a fi binecuvântat. Drag cititor, Altarul nu este locul ca să mori, ci ca să trăiești, dar pentru asta trebuie să fii fidel.

Dumnezeu este cu tine, și eu la fel!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *