A Șasea Poruncă

Cele 3 feluri de a ucide

Portrait of a very angry manȘtiați că în acest moment, puteți comite o crimă?

Poruncile lui Dumnezeu nu au fost date ca să condamne pe nimeni, din contră. Cele 10 Porunci au fost date cu scopul de a elibera ființa umană, de a o face să fie realizată și de a o proteja, pentru că Dumnezeu și Cuvântul Lui sunt una!

A 6a Poruncă este:

”Să nu ucizi!” (Exodul 20:13)

Cineva ar putea argumenta: ”Eu nu am ucis pe nimeni!”…dar aici este problema. Când Dumnezeu a spus: ”Să nu ucizi”, se referea la un aspect mai profund, pentru că există 3 feluri prin care eu și dumneavoastră putem provoca moartea.

PRIMA FORMĂ și cea mai periculoasă, de a ucide pe cineva este ÎN INIMĂ. Când dumneavoastră purtați ranchiună, un resentiment împotriva cuiva, sunteți un asasin. De exemplu, eu niciodată nu am omorât și nu voi omorî pe cineva fizic, dar am omorât oameni în inima mea, când am păstrat ranchiună. Când purtați ranchiună contra cuiva, considerați această persoană moartă pentru dumneavoastră. O evitați, nu o priviți și nici nu-i dați importanță, nu-i adevărat? Pentru că ea a murit pentru dumneavoastră, nu mai există.
Atunci, există asasin care omoară spiritual, păstrând înăuntrul lui sentimente și resentimente împotriva altora. De aceea, Iisus a spus clar că iertarea lui Dumnezeu depinde de iertarea noastră. Iisus iartă numai pe cine iartă! Dacă nu-i iertăm pe cei care ne rănesc, cu atât mai puțin El ne va ierta, pentru că nimeni nu este perfect. Dar când iertați pe cineva, atunci împliniți a șasea Poruncă, în sensul spiritual și emoțional și asta face ca Dumnezeu să vă ierte, chiar dacă nu vă cereți iertare.

A 2-a FORMĂ de a ucide este atunci când omul NU DĂ PRIORITATE COMUNIUNII CU DUMNEZEU, mântuirii lui, nu practică Învățăturile Domnului Iisus… pentru Dumnezeu această persoană este moartă. Totuși, această persoană nu omoară pe nimeni, doar pe ea însăși.

”Altuia i-a zis: Urmează-Mă! Dar acela I-a răspuns: Doamne, dă-mi voie mai întâi să mă duc să-l înmormântez pe tatăl meu! Iisus i-a zis: Lasă morții să-și îngroape morții. ” (Luca 9:59-60). Asta înseamnă că putem să fim vii din punct de vedere fizic, dar morți spiritual, atunci când suntem așa, continuăm să fim morți pentru Dumnezeu.

Cum recunoaștem această moarte? Când nu ascultăm de Vocea lui Dumnezeu, când nu avem inima deschisă ca să-I acceptăm Poruncile, când nu suntem dispuși să-L mulțumim, să trăim și să ne asumăm Credința Vie (pentru că Credința fără fapte este moartă)… suntem morți. Sunt oameni care nu omoară, dar se mențin ei înșiși morți spiritual, pentru că nu vor să-L slujească pe Dumnezeu, nu vor să fie vii pentru El. Ca să fiți viu pentru Dumnezeu, trebuie să împliniți Poruncile Lui. Asta înseamnă că veți fi mort pentru lume, pentru că cine este mort pentru Dumnezeu este viu pentru lume, se oferă plăcerilor ei, se simte atras, sedus și toate acestea distrug omul din interior spre exterior: caracterul lui, fizic, emoțional, și mai presus de toate spiritual.

A 3-a FORMĂ de a ucide, care este condamnată de Dumnezeu este atunci când omorâm fizic.

Când Petru a luat sabia și a tăiat urechea soldatului ca să se apere, Iisus a zis: ”Petru, pune-ți sabia la locul ei, căci cu sabia rănești, de sabie vei fi rănit.” Cu alte cuvinte, Domnul Iisus spunea: ”Tu nu ai fost chemat să ucizi, ci să dai viață.” Acela care omoară literalmente, ignoră Porunca lui Dumnezeu și relele pe care și le va atrage asupra lui și asupra victimelor crimei.

Obs: Aproapele se poate ucide în 3 feluri:
– Să ucideți pe alții prin Ranchiună
– Să ucideți cu cuvinte, judecând sau condamnând
– Să ucideți fizic

Pe dumneavoastră înșivă vă puteți ucide în 2 feluri:
– Să vă ucideți spiritual, valorizând mai mult lucrurile materiale
– Prin comiterea sinuciderii

De aceea, cine se sinucide este deja condamnat!

OBIȘNUIESC SĂ SPUN OAMENILOR că, atunci când cineva își dorește moartea este din cauză că și-a omorât toate visurile. Puteți vedea că oricine are dorința de sinucidere, nu mai are visuri. Nu mai vrea să viseze, nu crede în visuri și de aceea vrea să-și pună capăt vieții, pentru că, în adevăr, și-a omorât visurile pe care i le-a dat Dumnezeu.

Dumnezeu a dat visuri tuturor, de aceea, nu dă dreptul nimănui să-și ia viața, oricine ar fi. Dacă El vrea să realizeze visurile tuturor, trebuie să-I folosească pe fiii Lui ca să evanghelizeze. Cu alte cuvinte, Dumnezeu se bazează pe dumneavoastră și pe mine!

Dumnezeu e cu dumneavoastră și eu la fel!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *