A te confrunta cu afrontul

Există forţă în teama ta! Dacă nu credeţi în acest lucru, iată trei efecte pe care teama le poate avea asupra ta: Te împiedică să avansezi paralizându-te, te limitează şi nu te lasă să fi ceea ce ai fi putut fi. Te face în cele din urmă să îţi pierzi respectul de sine.

Ceea ce diferenţiază omul de animal este că acesta este unicul care este capabil să se teamă de teamă. Asta datorită faptului că omul este singura fiinţă care îşi poate imagina şi datorită imaginaţiei, dezvoltăm temeri, iar cu timpul ajungem adesea să nu mai putem distinge ceea ce este real de ceea ce este imaginar.

Totuşi, cel mai grav efect pe care teama îl poate produce individului este acela de a face persoana să trăiască în ea (în teamă). Într-adevăr, atunci când ne adaptăm fricii şi când ea deja devine un obicei al nostru, nu mai percepem şi nu mai îi identificăm efectele pe termen scurt, mediu sau chiar pe termen lung. Ea trăieşte alături de noi şi începe să facă parte din traiul nostru şi din răspunsurile fizice şi intelectuale pe care le dăm la tot ceea ce se întâmplă în viaţa noastră.

Multe persoane îşi dau seama că frica le-a dominat plimbarea prin această lume, doar când ajung la bătrâneţe şi îşi analizează viaţa. Ei observă atunci că nu au ajuns niciodată să trăiască datorită faptului că s-au temut să avanseze. S-au simţit limitaţi şi nu au profitat de diversele oportunităţi ce li s-au oferit în viaţă.

Ce sunt oportunităţile? Nu sunt nimic altceva decât ocazii favorabile şi posibilităţi de a face ceva pentru a scăpa de o anumită situaţie în care se trăieşte. De aceea, cu Dumnezeu alături, avem mereu parte de oportunităţi pentru că mereu avem posibilitatea e a face ceva. Propia persoană îşi creează situaţia favorabilă şi nu trebuie să aştepte ca viaţa sau destinul să le-o ofere.

Lucrurile vor începe să se mişte în viaţa persoanei doar odată ce aceasta se confruntă cu afrontul al cărei victimă este. O boală, şomajul, falimentul firmei, distrugerea familială, foametea, sărăcia, datoriile…tot ceea ce a făcut-o să fie înruşinată public, intră în ceea ce înseamnă afront. Acestea trebuie confruntate, bătute şi învinse.

Dacă nu faceţi asta, nu veţi reuşi niciodată să vă preschimbaţi afrontul în cinste pentru că nu este de ajuns să Îl aveţi pe Dumnezeu ca aliat ci este nevoie să luaţi o atitudine…confruntaţi-vă afrontul şi confruntaţi-vă în acelaşi timp orice fel de teamă!

Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. (2 Timotei 1:7)

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *