Avansează numai cei care…

Avansează numai cei care...Lumina verde ne permite să avansăm în trafic. Dar în viață? V-ați întrebat vreodată ce ne permite să ne mișcăm, să încetinim sau chiar să ne oprim?

Cei mai mulți creștini nu au putere să lucreze, să studieze, să facă planuri… nici pentru Dumnezeu, nici pentru ei înșiși, nici pentru familia lor. De ce se întâmplă asta? Pentru că puterea vine din credință. Este credința inteligentă care ne dă puterea și dorința de a lucra, dincolo de solicitări și așteptări. Dar credința nu este numai auzită, înțeleasă, acceptată sau studiată, ci și practicată.  

Pentru că sunt oameni care aud credința, o înțeleg, o acceptă și o studiază, dar nu o practică. Biblia spune: Şi cel neprihănit va trăi prin credinţă; dar, dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găseşte plăcere în el” (Evrei 10:38).  

Când ajung acești oameni să aibă probleme?

Atunci când nu mai avansează. Și când nu progresează? Atunci când le lipsește puterea necesară. Astfel, am ajuns la concluzia că puterea de a avansa este generată de credința pe care o practicăm. Ca și în cazul mușchilor din corp, dacă nu există niște exerciții zilnice care să-i pună în mișcare, atunci corpul va întâmpina anumite probleme la efectuarea unui efort cu care nu a fost obișnuit.  

Deci, nu a fost în zadar ca Duhul Sfânt să spună, prin Iacov: ”Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri” (Iacov 1:22).

Pe cine vrea Duhul Sfânt să călăuzească?

Pe dumneavoastră, care sunteți la Centrul de Ajutor Spiritual de o săptămână, o lună, șase luni, un an sau mai mult, dar care nu ați luat, încă, decizia de a practica ceea ce vi s-a spus, fie prin predică, fie prin Cazurile Reale, pe care le prezentăm în fiecare zi.

Pe cine credeți că înșelați?

Pe preot? Pe cel care stă lângă dumneavoastră? Pe Dumnezeu?? NU! Pe dumneavoastră vă înșelați! Dovada este că, deși participați la slujbe practice și inteligente, în cadrul Centrului de Ajutor, din cauza nepracticării credinței pe care ați auzit-o, nu puteți să avansați: „… pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo” (Iacov 1.06).

Când se îndoiește cineva?

Atunci când nu face nimic, ci stă doar în așteptare. Când nu ia decizii, nu acționează, nu face nimic, ci doar stă și așteaptă. Ca urmare, pierde oportunitățile care apar, iar unele dintre ele poate că nu se vor mai întoarce vreodată.  

În schimb, când cineva are credință, indiferent cât de mică ar fi, dar care nu este contaminată de sentimente sau simțuri, ci este pură în esența ei, atunci avansează. Credința pe care o practicăm este cea care ne face să avansăm și să luăm în stăpânire Promisiunea Lui Dumnezeu pentru noi.

Dar, când cineva se îndoiește, este ca valul mării, care, deși înaintează, nu merge mai departe, ci este întotdeauna limitat și tras înapoi. Câți oameni au reușit să obțină ceva în viață, dar, pentru că și-au pierdut puterea, au revenit de unde au plecat, au irosit tot ce au cucerit mai înainte…

Așa că mergeți înainte, luptați lupta cea bună a credinței inteligente și fiți credincios până la sfârșit!

Dumnezeu este cu noi!  

Ne vedem la Centrul de Ajutor Spiritual sau în Nori!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *