Care-i cel mai mare vis al dvs.?

” Domn episcop: Ce Îi voi cere eu Lui Dumnzeu?” Dacă deja sunteţi eliberat(ă), dacă sunteţi botezaţi şi deja sunteţi bine în relaţia cu Dumnezeu, atunci vă voi spune ce trebuie să faceţi chiar acum: Trebuie să luptaţi pentru realizarea celui mai mare vis pe care-l aveţi. Trebuie să luptaţi şi să faceţi un sacrificiu căci aceste noţiuni nu se pot desparte ci merg întotdeauna împreună.

Dar poate că spuneţi: „Domn episcop, dar eu deja am ieşit din „Egipt”. Asta înseamnă că dvs. v-aţi lăsat deja viaţa în mâinile Lui Iisus şi acum trebuie să sacrificaţi şi să obţineţi împlinirea celui mai mare vis al dvs. Vă veţi scrie cea mai mare dorinţă a dvs.(una singură, cea pentru care veţi sacrifica) şi veţi face partea dvs. Dar, nu ar putea fi două sau trei dorinţe? Nu şi asta nu pentru că Dumnezeu nu poate să le împlinească ci pentru că dvs. nu vă puteţi divide credinţa în mai multe.

Gândiţi-vă că multe persoane nu primesc minunea pentru că se roagă într-un mod greşit căci de cerut cu toţii cerem, dar nu primim cu toţii răspunsul dorit. Atunci, dvs. trebuie să vă rugaţi aşa cum trebuie, având dorinţa dvs. bine definită. Iată de ce este bine să fie o singură dorinţă bine definită pentru care să luptăm cu tot sufletul.

„Domnule episcop, dar dacă eu încă nu am ieşit din „Egipt”?, dacă încă nu sunt eliberat şi încă mai am nişte probleme, ce fac?”

Pentru dvs. vă zic că nu se va întâmpla nimic pentru că trebuie să prioritaţi eliberarea dvs., să ieşiţi din „Egipt” (simbol al sclaviei şi al tulburării). Dvs. veţi lua din capul dvs. un fir de păr care va reprezenta viaţa dvs. şi-l veţi pune într-o pânză ori într-o hârtie pentru ca noi să-l luăm pe Muntele Sinai pentru ca viaţa dvs. să fie prezentată Lui Dumnezeu, pe „altarul natural” al Lui Dumnezeu. Toată viaţa dvs, va fi atunci oferită Lui Dumnezeu, iar sacrificiul pe care-l veţi face trebuie să fie făcut cu toate forţele dvs.

Eu am toată siguranţa că atunci când firul dvs. de păr va ajunge în vârful Muntelui Sinai, visul dvs. cel mai mare se va realiza, căci El vă va face să fiţi o nouă persoană cu o viaţă nouă.

Dumneavoastră puteţi vedea că Dumnezeu nu s-a schimbat, Muntele Sinai, nu s-a schimbat, faraon este diavolul, Moise suntem noi slujitorii Lui Dumnezeu, iar ţara promisă este visul pe care-l aveţi.

Acum, Egiptul este viaţa ta de suferinţă şi durere iar elementul eliberator este toiagul ce reprezintă credinţa. Dvs. învingeţi datorită sacrificiului dvs. voluntar, spontan şi personal înaintea Lui. Rugăciunile, posturile, cititul bibliei, venitul la biserică, vă vor sfinţi viaţa pentru ca să puteţi să vă prezentaţi sacrificiul. Acel sacrificiu care vă va face să rămâneţi în dependenţa Lui Dumnezeu.

Moise a zis lui Dumnezeu: „Cine sunt eu, ca să mă duc la Faraon, şi să scot din Egipt pe copiii lui Israel?” (Exodul 3:11)

Dvs. sunteţi Moise pentru casa dvs. pentru cuplul ce-l formaţi cu soţul/soţia, pentru familia pe care o aveţi, însă dvs. sunteţi limitat, pe când Dumnezeu nu este. Dumnezeu vroia să facă visul lui Moise să devină realitate prin eliberarea poporului din sclavie. Moise cu forţele proprii, încercase acest lucru timp de 40 de ani, fără a avea izbândă şi ajunsese la 80 de ani fără a-şi vedea visul realizat. El nu a reuşit înainte deoarece tot efortul şi sacrificiul său nu erau către Dumnezeu, dar când a făcut sacrificiu Lui Dumnezeu, a venit răspunsul.

Când eraţi mai tânăr, aţi sacrificat pentru dvs. înşivă pentru a studia, aţi cotizat la guvern, impozite, taxe etc dar visul dvs nu s-a realizat, dar acum, când veţi sacrifica pentru Dumnezeu, totul va lua o altă turnură.

Faraon, care-l reprezintă pe diavol, pe distrugătorul de vise şi asupritorul oamenilor, a zis aşa:
„Veniţi să ne arătăm dibaci faţă de el, ca să nu crească, pentru ca nu cumva, dacă se va întâmpla un război, să se unească şi el cu vrăjmaşii noştri, să ne bată şi să iasă apoi din ţară.”(Exodul 1:10)
Răul nu vrea ca dvs. să vă înmulţiţi şi vă întreb: Când nu se înmulţeşte fiinţa umană? Atunci când este asuprită şi sclavizată şi nu poate să-şi depăşească problemele. Amintiţi-vă că diavolul este şiret şi dă târcoale. El a furat şi a închistat visele multora însă nu le va putea fura ori închista pe cele ale poporului Lui Dumnezeu şi asta chiar în ciuda prigonirilor şi persecuţiilor severe care vin în urma lansării invitaţiei de către noi la adresa dvs. prin care vă „chemăm” la a sacrifica potrivit cu Cuvântul Lui Dumnezeu pentru a reuşi să vă împliniţi visele.

Egiptul este suferinţa şi durerea dvs:
„Le-au făcut viaţa amară prin lucrări grele de lut şi cărămizi, şi prin tot felul de lucrări de pe câmp: în toate muncile acestea pe care-i sileau să le facă, erau fără nici un pic de milă.” (Exodul 1:14)
Credeţi că Dumnezeu vrea să aveţi o viaţă bună?
„M-am pogorât ca să-l izbăvesc din mâna Egiptenilor, şi să-l scot din ţara aceasta şi să-l duc într-o ţară bună şi întinsă, într-o ţară unde curge lapte şi miere, şi anume, în locurile, pe care le locuiesc Canaaniţii, Hetiţii, Amoriţii, Fereziţii, Heviţii şi Iebusiţii.” (Exodul 3:8)
Atunci, Dumnezeu vrea ca poporul Său să iasă din ţara sclaviei şi a suferinţei şi să aibă o viaţă (bună şi întinsă) unde curge lapte şi miere. Altfel spus, visul dvs trebuie să fie realizat însă trebuie să vă însuşiţi sacrificiul şi toiagul căci acestea vă vor reprezenta credinţa. În trecut, toiagul era o armă de atac şi de apărare, era bun pentru îndrumarea oilor dar şi pentru scoaterea lor din şanţ.
„Domnul i-a zis: ,Ce ai în mână?’ El a răspuns: ,Un toiag.” (Exodul 4:2)
Chiar dacă nu aveţi prieteni, bani, o armată proprie, dar aveţi un toiag, folosiţi-l pentru că dacă nu vă veţi întoarce la viaţa de suferinţă, dar dacă-l folosiţi veţi intra şi veţi rămâne în viaţa bună. Cine vrea să scape de sclavie, trebuie să ia în mână toiagul.

Episcopul Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *