Ce-ar fi mai ușor?

Ce-ar fi mai ușor?Nu există nimic imposibil pentru Dumnezeu, în schimb există „obstacole” care apar din momentul în care începem să avem „voință proprie”.  

Cum se numea Pământul, înainte să fie locuit de oameni, atunci când n-avea nici o formă și era gol? Nu avea nici un nume. Era un astru la fel ca toți ceilalți!

Dar, după ce Duhul Sfânt i-a dat formă și viață, apă și oxigen, a creat ființele de pe pământ, din apă și aer. După aceea, a numit Pământ această planetă frumoasă, în care trăim.

”Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor” – Geneza 1:02.

Omul este o creatură fără formă, gol, și care are un mare abis înăuntrul lui… asta până în ziua în care permite ca Duhul Sfânt să-l facă un Fiu de Dumnezeu, prin Botez.

Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.

Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ”Geneza 1:27-28.

De ce, atunci, omul, cu toată autoritatea pe care o are, de a stăpâni, nu a putut să-și stăpânească sentimentele, impulsurile și emoțiile? Pentru că este o creatură și nu un fiu! Pentru că această autoritate este dată numai fiilor și numai ei pot să stăpânească, atât în interiorul, cât și în exteriorul lor.

Îngrijorarea, teama și anxietatea… sunt sentimente pe care le aprobați. Dar pacea este ceva ce trebuie să urmați. Deoarece, în caz contrar, n-o veți primi.

Societatea oferă doar un sentiment de pace, care funcționează când totul merge bine. Cu toate astea, chiar și când nimic nu pare să vă fie favorabil, dacă cunoașteți Voia lui Dumnezeu pentru viața dumneavoastră, atunci puteți să vă mențineți calmul și încrederea. Asta înseamnă să experimentezi Pacea lui Dumnezeu.

Și cum să cultivăm singura pace – interioară – pe care o putem controla? Aplicând Cuvântul Lui în viața noastră, la modul practic, și punând fiecare situație greu de rezolvat în Mâinile Lui!

”Deci fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos” – Romani 5:01.  

Nu este nimic prea greu pentru Dumnezeu, dar, dac-ar fi, ce-ar fi mai ușor: ca Dumnezeu să creeze un pământ nou și un cer nou sau să facă din  dumneavoastră un Fiu al Lui?

Este mai ușor ca Dumnezeu să creeze Ceruri noi și un Pământ nou, decât să vă facă Fiu al Lui. De ce? Pentru că Cerurile și Pământul nu au voință proprie, de aici „ușurința” lui Dumnezeu de a le crea.

Totuși, noi avem voință proprie, iar Dumnezeu respectă această voință, pentru El însuși ne-a dat-o.

Atunci? Ce veți fi de azi înainte? Veți continua să fiți o creatură stăpânită de împrejurări sau veți fi Transformat în Fiu, ca să le stăpâniți?

Observați că doar Duhul Sfânt ne face Fii ai lui Dumnezeu, prin încredințarea noastră totală și necondiționată în mâinile Lui!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *