CE ASEMĂNARE AVEȚI?

‘’După o bucată de vreme, Cain a adus Domnului o jertfă de mâncare din roadele pământului. Abel a adus și el o jertfă de mâncare  din oile dintâi  născute ale turmei lui și din grăsimea  lor. (Ambii au avut oportunitatea de a da un SEMN pentru Dumnezeu și să fie imaginea  și asemănarea Creatorului). Domnul a privit cu plăcere spre Abel  și spre jertfa lui; dar spre Cain  și spre jertfa lui n-a privit cu plăcere. ‘’

De ce Dumnezeu nu a privit cu plăcere la ofranda lui Cain?  Pentru că în ea nu exista sânge-semn-sacrificiu, exista un dispreț-rezistență- respingere din partea lui.

’’Cain s-a mâniat foarte tare și i s-a posomorât fața.’’  În general cine nu dă un semn lui Dumnezeu  rămâne iritat frustrat și ajunge  să fie descurajat  pentru că nu vede realizarea.

’’ Domnul i-a spus lui Cain: Pentru ce te-ai mâniat și pentru ce  ți s-a posomorât fața? Nu-i așa? Dacă faci bine vei fi bine primit; dar dacă faci rău , păcatul pândește la ușă ; dorința lui se ține după tine, dar tu să-l stăpânești.’’ Decizia de a proceda bine  sau rău  este a fiecăruia dintre noi. Abel a procedat bine  și a sacrificat și a chemat atenția Creatorului, dând semnul său pentru Dumnezeu. Cain a procedat rău, a rezistat sacrificiului și a luat cu el MARCA RESPINGERII și BLESTEMUL.

‘’Însă Cain a spus fratelui său Abel: Haidem să ieșim la câmp. Dar pe când erau la câmp, Cain s-a ridicat împotriva fratelui său Abel, și l-a omorât. Domnul a spus lui Cain: Unde este fratele tău Abel? El a răspuns: Nu știu. Sunt eu păzitorul fratelui meu?  Și Dumnezeu a zis: Ce ai făcut? Glasul sângelui fratelui tău  strigă din pământ  la Mine.’’

 Când nu se sacrifică, se omoară visele, obiectivele, realizările, tot ceea ce era pregătit de Dumnezeu pentru om  și  începe să aibă asemănarea diavolului care a devenit tatăl lui Cain, care a început să fie asemănător cu diavolul.

’’Acum blestemat ești tu, izgonit din ogorul acesta, care și-a  deschis gura ca să primească  din mâna ta sângele fratelui tău! Când vei lucra pământul , să nu-ți mai dea bogăția lui. Pribeag și fugar să fii pe pământ.Cain a spus Domnului : Pedeapsa mea e prea mare ca s-o pot suferi. Iată că Tu mă  izgonești azi  de pe fața pământului; eu voi trebui să mă ascund de fața Ta  și să fiu pribeag și fugar pe pământ; și oricine mă va găsi, mă va omorî.’’ Recunoașterea este valabilă doar  când se ia o atitudine contrară greșelii. El trebuia  să plătească  pentru ce a făcut, pentru că  ce plantăm aici, aici culegem, fie bun sau rău. Azi persoanele chiar recunosc  că comit  greșeli grave și foarte grave care Îl întristează pe Dumnezeu și chiar plâng, dar nu arată nici o  atitudine în a se schimba.

‘’Domnul i-a zis: Nicidecum; ci dacă va omorî cineva pe Cain, Cain să fie răzbunat de șapte ori. Și Domnul a hotărât un semn pentru Cain, ca oricine îl va găsi, să nu-l omoare.’’Viața pe care  el a trăit-o  era atât de blestemată, rodul respingerii, că moartea trebuia să fie mai bună, odată ce el doar exista dar nu trăia. Și așa este viața multora azi, doar există, dar nu trăiesc , nici nu se bucură de Mântuire, de noua naștere, de realizări, de cuceriri, etc. Totuși, decizia este mereu personală!

‘’Unul crede că poate  să mănânce  de toate; pe când altul , care este slab, nu mănâncă decît legume.’’ Romani 14:2

Cain a decis să fie slab și să prezinte legume pentru DUMNEZEU. Cei de Credință prezintă sângele  lor și strigă  și au viața realizată!

                                                                                                     Te văd la CdA sau în Nori!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *