Ce faceți cu ei?

„Cui i s-a dat mult, i se va cere mult…”, Dar mie și dumneavoastră? Ce ni s-a dat? TOTUL!

7novÎn primul rând, primul lucru care trebuie clarificat despre Pilda Talanților (Matei 25.14-30) e că „Talantul” care e menționat aici nu are nimic de-a face cu „talentul”, în sens de daruri și abilități. Talantul era un fel de o bucată de aur, în epoca cea mai valoroasă dintre toate. Se estimează, făcînd o comparație cu ziua de azi, că un talant de argint ar fi valorat undeva la 25.000 €.

Totuși, mulți interpretează greșit „Talanții” ca fiind abilități sau aptitudini, cum ar fi a pleda ca avocat, a coase, a administra, a găti, a conduce și așa mai departe.

În ciuda faptului că acest „Talant” e menționat în text ca fiind o monedă, în interpretarea lecției acestei povestiri, putem să înțelegem că Iisus Hristos e stăpânul din pildă, care ne dă multe lucruri valoroase (daruri, abilități, posibilități, oportunități și așa mai departe) să le folosim, să le multiplicăm pentru viața noastră și, în special, pentru Împărăția Lui. Însă, nu uitați că nimic nu e mai important decât Talantul Mântuirii noastre.

În această parabolă e vorba, așadar, despre a încredința ceva valoros slujitorilor (noi), despre a avea încredere că, cine a primit ceva prețios, îl va multiplica, investindu-și Talantul.

Așadar, Domnul Iisus le-a încredințat cel puțin 3 Talanți de Mare Valoare. Și, observați că, pentru Dumnezeu, cel mai important talant nu e fizic, ci Spiritual: NUMELE, CUVÂNTUL, DUHUL și însăși viața DUMNEAVOASTRĂ! Și, chiar dacă nu sunteți Botezat, Duhul este peste dumneavoastră, iar dovada e în răspunsul pe care-l dați la următoarele întrebări:

o Cine vă inspiră să vă rugați?
o Cine vă face să doriți să citiți Biblia și să veniți la Biserică?
o Cine v-a dat compasiune pentru aproapele?
o Cine ar găzdui acasă la dumneavoastră 10 persoane sau ar hrăni 10 familii?

Dumnezeu e Acela care inspiră această atitudine, pentru că diavolul inspiră numai distrugerea! Diavolul vă inspiră violența să faceți ceva rău, să nu vă rugați, să nu credeți, să nu mergeți la Centrul de Ajutor și să nu-L căutați pe Dumnezeu! De aceea, cu toții avem cel puțin 3 Talanți, pe care trebuie să-i multiplicăm mereu!

Dar, nu ajunge să știm sau să recunoaștem că-i avem, trebuie să-i folosim!! Înțelegeți și spuneți așa: „Sunt în viață și trebuie să folosesc această viață, ca pe o ofrandă pentru Dumnezeu!”

De aceea, al 4-lea Talant e Viața (să folosim această viață, ca pe o ofrandă pentru Dumnezeu), iar al 5-lea Talant e Credința!

Toți primim Maximul Lui Dumnezeu, de aceea, dacă nu-l vom multiplica, chiar și puținul pe care-l avem, ne va fi luat! Și acest puțin care va fi luat e Calitatea Vieții!

Dumnezeu vede și știe totul și, în acest moment, vede că nu investiți în Lucrarea Lui. Rețineți că această Lucrare nu este clădirea în sine, ci SUFLETELE… și că, la fel ca în trecut, Lucrarea Lui Dumnezeu a investit în mine și în dumneavoastră!

Propuneți-vă, începând de azi, să aduceți în fiecare săptămână o persoană nouă la Centrul de Ajutor Spiritual cel mai apropiat, adică SĂ VĂ MULTIPLICAȚI TALANȚII!

Dumnezeu ne-a dat Maximul Lui: Nume, Cuvânt, Duh, Viață și Credință. Totul, ca să fim Mântuiți și Folosiți de El, ca să-I salvăm pe alții.

Cine, într-adevăr, e slujitorul Dumnezeului Celui Viu, poate să multiplice Talanții pe care Domnul i-a încredințat, pentru că a fost îmbrăcat cu posibilități și autoritate pentru asta!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *