Cele mai obișnuite două greșeli

Două dintre cele mai obișnuite greșeli, printre creștini, au de-a face cu viziunea și auzirea, simțurile cărora le dăm prioritate, dar care ne înșeală mai mult decât toate celelalte…

errosCreștini, Colaboratori, Preoți și Soții de Preoți, omul tinde să cadă în greșeală, folosindu-și simțurile înșelătoare, ca să învețe lecții și să tragă concluzii, de multe ori incorecte.

”… nu va judeca după ÎNFĂȚIȘARE, nici nu va hotărî după cele AUZITE” (Isaia 11.3).

Când o persoană are FRICĂ de Dumnezeul Viu, nu judecă după înfățișare sau după cum crede ea persoanele sau circumstanțele. Când persoana SE TEME, are un respect profund pentru DUMNEZEU, se vede pe ea însăși, îi vede pe alții și vede circumstanțele, așa cum vede Dumnezeu! Atunci, întrebați-vă următorul lucru: „Cum trebuie să gândesc, să văd, să aud, să vorbesc sau să acționez?”.

Când o persoană SE TEME DE DUMNEZEU, nu vede oamenii așa cum îi vede lumea: albi, negri, bătrâni, tineri, bogați, săraci, de condiție bună, medie sau proastă… EA VEDE SUFLETUL! Iar sufletul n-are naționalitate, vârstă, nivel cultural… sufletul nu îmbătrânește.

Atunci, când persoana are FRICĂ DE DOMNUL, nu vede circumstanțele, așa cum le văd alții.

Acum, când o persoană SE TEME DE DUMNEZEU, chiar dacă ar avea credință sau un titlu, asta nu înseamnă că se menține și că e mântuită! Dar, cine trebuie să caute Duhul de TEAMĂ? Chiar persoana în cauză!

Realitatea e că, atunci când o persoană își pierde TEAMA, începe să se lase condusă de ceea ce vede, judecând după vedere, și e atrasă de modă, de înfățișarea alților… adică, se lasă influențată de ce îi arată ochii. Pentru că ochii fizici sunt una, dar, cu TEAMĂ, începeți să vă vedeți pe dumneavoastră și pe alții, chiar dacă experimentați circumstanțe contrare, cu Ochii Lui Dumnezeu, începeți să vedeți dincolo de aparențe și asta vă protejează și menține Mântuirea, Lucrarea sau Comuniunea cu Dumnezeu.

Julio Freitas

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *