Cine a fost salvat, salvează

Toţi, care au fost într-o zi SALVAŢI, au ceva în comun unii cu ceilalţi! Ce? Ei deasemenea SALVEAZĂ.

Este foarte important ca fiecare dintre noi să fie onest şi sincer şi ca prima oară să se gândească la sine însuşi, şi asta nu din egoism ci din cauza raţiuni. Clar că fiecare dintre noi vrea să-şi salveze familia şi prietenii, însă, doar cel care a fost SALVAT, poate SALVA şi asta, în toate sensurile: atât cu privire la mântuire cât şi cu privire la scăparea de probleme.

Din această cauză, Iisus a zis:

„Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul?” (Marcu 8:36)

Vedeţi deasemenea exemplul lui Avraam din Geneza 14:11,16:

„Biruitorii au luat toate bogăţiile Sodomei şi Gomorei, şi toate merindele lor, şi au plecat.
A adus înapoi toate bogăţiile; a luat înapoi şi pe fratele său Lot, cu averile lui, precum şi pe femei, şi norodul.”

Ceea ce ne atrage atenţia în primul rând este că Lot şi Avraam asveau aceiaşi educaţie spirituală, aceiaşi oportunitate de a-şi SALVA vieţile şi de a trăi sub protecţia şi direcţia Divină. Avraam a ales să se salveze de tot răul terestru şi spiritual şi asta a făcut-o atunci când s-a hotărât să asculte de sfaturile şi îndrumările lui Dumnezeu. Pe de altă parte, Lot, a ales să asculte de el însuşi şi să se bazeze pe propriile forţe şi capacităţi.

Orice acţiune are consecinţele ei, care pot fi bune sau rele. Consecinţele depind de deciziile pe care le luăm cu privire la a ne lăsa sau nu viaţa în mâinile lui Hristos, permiţând astfel ca Mântuitorul să vină şi să ne SALVEZE. Rezultatul este evident. Decizia lui Avraam i-a adus pace acestuia, pe când Lot a fost sechestrat, prins şi capturat, el şi întreaga lui familie şi i s-au luat toate bunurile. Toate astea se întâmplă şi în zilele de astăzi. Cine eşti tu? Avraam sau Lot? Dacă te simţi afectat, în pericol, dacă de multe ori, nu mai ştii ce să faci şi cum să faci şi asta te influenţează negativ în viaţa ta, atunci înseamnă că toate astea indică faptul că tu încă nu ai fost SALVAT. Acest negativism, face ca toate deciziile tale să te ducă la probleme, de multe ori fiind chiar pe punctul de a pierde totul, aşa cum s-a întâmplat cu Lot care nu a vrut să asculte de Dumnezeu şi să se încreadă în El.

Cei care sunt SALVAŢI, se aseamănă cu Avraam şi chiar dacă trec prin încercări şi greutăţi, au parte de pace şi deasemenea, sunt pregătiţi să-i salveze pe ceilalţi.

Când Avraam a auzit că nepotul său a fost prins, a luat cu el 318 oameni, dintre cei mai puternici, născuţi în casa sa şi i-au urmărit pe răpitori. S-au năpustit asupra lor, i-a rănit şi i-a ameninţat, alergându-i până în jurul Damascului. Când a aflat Avraam de situaţia în care ajunsese nepotul său, Lot, nu a stat cu mâinile în sân, ci a acţionat, conform convingerilor lui, alegând 318 oameni, asemeni lui, cu aceleaşi gânduri şi tărie. Cine a fost SALVAT, poate şi el la rândul lui să SALVEZE şi asta se vede clar în acest pasaj biblic. Cel SALVAt aduce înapoi orice lucru care a fost luat, furat şi răpit, fie el fizic, sau spiritual. El i-a adus lui Lot înapoi toate bunurile, femeile şi poporul capturat de inamici. Fiţi sinceri în primul rând cu dvs. înşivă şi vedeţi bine ce aveţi nevoie să faceţi acum. Poate că aveţi nevoie să fiţi SALVAT pentru ca mai apoi să puteţi SALVA la rândul dvs.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *