Cine poate convinge?

Totuşi vă spun adevărul: vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni
la voi; dar, dacă Mă duc, vi-L voi trimite.Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată
în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata. (Ioan16:7,8)

Când cineva ne arată greşeala, ne simţim jigniţi, dar când Duhul Sfânt ne convinge de ea, ne înruşinăm. O mare greşeală este aceea de a dori să le arăţi păcatul persoanelor pentru a le convinge să-L caute pe Dumnezeu.

Lumea a acţionat greşit plătind răului cu rău, au greşit dispreţuindu-şi familia şi inversând valorile… Cine va putea dar, convinge lumea de păcat? La urma urmei, oamenii cred că ceea ce este rău este bun şi ceea ce este bun, este rău; au deasemenea gânduri eronate în ceea ce-L priveşte pe Dumnezeu şi nu concep cum de Dumnezeu pedepseşte omul cu infernul dacă infernul este pentru diavol…

„În ce priveşte păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine;” (Ioan 16:9) De câte ori nu aţi făcut ceva pentru copii, pentru cei dragi, dorind ca ei să se convingă de faptul că trebuie să se schimbe: le-aţi dat cadouri, le-aţi plătit concedii şi le-aţi făcut plăcerile şi totuşi aproape niciodată nu aţi văzut vre-un rezultat în urma acestor lucruri?!

„în ce priveşte neprihănirea: fiindcă Mă duc la Tatăl, şi nu Mă veţi mai vedea; în ce priveşte judecata: fiindcă stăpânitorul lumii acesteia este judecat.” (Ioan 16:10,11)

Dacă diavolul deja a fost judecat şi condamnat, asta înseamnă că el deja a fost înfrânt. Atunci, el nu-l poate avea pe cel drag ţie! Lucrarea Duhului Sfânt este aceea de a convinge, iar a noastră este aceea de a duce persoana la El.

Am dat atâtea cadouri celor din familie în încercarea de a-i face să se convingă că îi iubim şi că vrem să-i ajutăm…Câte rugăciuni nu am făcut în care i-am cerut lui Dumnezu să le schimbe inimile. De aceea, dacă Dumnezeu ne-a dat Duhul Sfânt, trebuie să li-L dea de asemenea şi celor din familia noastră.

Nu este nimic mai ruşinos decât să vedem persoanele la biserică fără a avea familia alături! Este chiar normal ca ei să se opună, dar totuşi, normal ar fi ca majoritatea dintre ei să vină la biserică. Este clar însă, că persoanele vor adesea să-i convingă prin vorbe, dar totul este în zadar dacă acestea nu sunt însoţite de fapte care să arate că ei sunt nişte bune exemple.

Dacă cei ce sunt aproape de biserică nu cred că familia lor va veni la biserică, atunci nu mai sunt în totală dependenţă de Dumnezeu ci se uită la probleme doar cu ochii fizici şi logici.

Dvs. vreţi sau nu să puteţi mărturisi că Dumnezeu v-a salvat întreaga familie? Acum este momentul pentru că trăim pogorârea Duhului Sfânt. El a venit în primul rând ca dvs. să-L aveţi şi în al doilea rând, ca prin intermediul dvs. să intre mântuirea peste întreaga casă.

 

 

 

 

 


Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *