Cum să ai un duh excelent?

Pe când era pe drum, cu ucenicii Săi, Isus a intrat într-un sat. Şi o femeie, numită Marta, L-a primit în casa ei. Ea avea o soră numită Maria, care s-a aşezat jos la picioarele Domnului şi asculta cuvintele Lui. Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El şi I-a zis: „Doamne, nu-Ţi pasă că sora mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i, dar, să-mi ajute.” Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.” (Matei 10:38-42)

Cui nu i-ar place să aibă o viaţă excelentă. Să se uite la drumul vieţii lui, să se umple de mândrie şi să spună: „Sunt o persoană realizată” Dar, într-adevăr, marea majoritate a persoanelor simt o frustrare enormă, deoarece nu reuşesc să păstreze ceea ce au cucerit.

Motivul existenţei acestei diferenţe uriaşe între ceea ce doresc şi ceea ce trăiesc cu adevărat, constă de foarte multe ori în absenţa unui duh excelent. Lazăr, Marta şi Maria reprezintă foarte bine diferenţa existentă între cei ce au un duh excelent şi cei ce nu au.

Nerăbdarea, frica, dezechilibrul emoţional, nesiguranţa, complexele şi mulţi alţi factori, fac ca oamenii să fie nişte rataţi în această lume. Într-adevăr, sunt şi mulţi dintre ei care, chiar ajung să cucerească ceva, dar sunt incapabli să-şi păstreze reuşitele. Poate că persoana a obţinut sănătate, a reuşit să se căsătorească, a reuşit să se angajeze sau chiar, a reuşit să aibă momente de neuitat cu Dumnezeu, dar, neavând un duh excelent, a pierdut totul.

Ceea ce face ca persoana sîă iasă la suprafaţă în această viaţă este deţinerea unui duh excelent! Marta în prezenţa lui Mesia era preocupată cu îndatoririle ei (cu treburile cotidiene) şi din această cauză era incapabilă de a fi atentă la Cuvintele lui Hristos. Astfel, El i-a zis:  „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie…”

Acum, dacă pentru a cucerii binecuvântările din această lume, avem nevoie de un duh excelent, imaginaţivă cum este atunci când dorim să fim botezaţi cu Duhul Sfânt!!! Dumnezeu nu dă Duhul Său celor orgolioşi, fricoşi, nerăbdători sau emotivi (se ghidează în viaţă după emoţii) Viaţa excelentă este cucerită doar de aceia care au un duh excelent. De aceea noi facem 40 de zile ale Duhului pentru ca acest an să fie unul excelent.

Maria şi Lazăr, au ştiut să-şi stabilească priorităţiile şi au dat valoare Cuvintelor lui Iisus. Marta a fost acolo tot timpul însă nu s-a lăsat deloc influenţată de ceea ce se întâmpla în jurul ei şi nu a dat importanţă la ceea ce se întâmpla înauntrul ei.   „un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.”

Hristos ne evidenţiază clar că în viaţă există necesităţi, dar că este important să ştim că ceea ce este mai important este în interiorul nostru pentru că viaţa noastră este tocmai acol în interior. Viaţa noastră este duhul nostru.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *