Cum să rezolvați problema…? (2)

frustradaVedeți oameni la Centrul de Ajutor Spiritual, care au mereu aceeași problemă, care nu depășesc probleme care ar fi trebuit să fie, deja, depășite. Într-adevăr, când au aflat de Centrul de Ajutor, și-au depășit probleme infinit mai grave, dar acum, se confruntă cu probleme mult mai puțin grave, însă pe care nu reușesc să le depășească. Poate că sunteți unul dintre ei și v-ați întrebat: „Ce mi-a lipsit?” sau „care e problema mea?”.

Da, dacă sunteți în biserica potrivită, ați auzit Cuvântul Lui Dumnezeu, iar credința dumneavoastră este lucrătoare, ce v-a lipsit?

Simplu, ASCULTAREA, căci ea are o valoare atât de mare și e atât de importantă, încât este determinantă! Și nimeni nu vă poate împiedica să ASCULTAȚI! Singurul lucru care vă poate împiedica e numai NEASCULTAREA! Când vreți să faceți lucrurile în felul dumneavoastră, pentru că știți ce se întâmplă când faceți asta!? Lasă urme, cicatrici! De exemplu, când nu ne supunem învățăturilor „mamei” (Biserica) și „tatălui”(Dumnezeu), rămânem cu „cicatrici spirituale”. IAR NEASCULTAREA NE MARCHEAZĂ NU DOAR DUHUL, CI ȘI SUFLETUL ȘI TRUPUL, PENTRU TOTDEAUNA!

”Voi alergaţi bine: cine v-a tăiat calea, ca să n-ascultaţi de adevăr? (Galateni 5.7).

Când o persoană se inițiază în credință, nu merge, ci aleargă, fiindcă totul este nou, se lansează, face provocări și crede! ASCULTĂ FĂRĂ REZERVE… totuși, timpul va trece și ea se va opri din alergat, va începe să meargă și, uneori, fără să-și dea seama, mulți vor sta, asta când nu vor fi culcați, așteptând ca binecuvântările Lui Dumnezeu să curgă, ca ploaia.

Așadar, dacă cunoașteți, deja, Adevărul, ce diavol, împrejurare, om, religie, sectă sau biserică va putea să vă împiedice să ”continuați să alergați”? Nici unul/a! Numai un singur lucru: NEASCULTAREA! Cine îi împiedică pe creștini să alerge, să avanseze, să se dezvolte, să progreseze și să învingă nu e diavolul sau societatea și nu sunt necredincioșii… e neascultarea. De aceea, nu permiteți să vi se întâmple asta, fiindcă, atunci când aveți Credință și ASCULTAȚI, „alergați”, însă atunci când nu aveți Credință, NU ASCULTAȚI și „vă opriți”, viața dumneavoastră stagnează și asta vrea diavolul, să vă diminueze credința.

De aceea, nu cedați statutul dumneavoastră de fiu de Dumnezeu, fiindcă, dacă faceți asta, este pentru că niciodată n-ați fost! Pentru că, cine este fiu de Dumnezeu, nu-și cedează niciodată „titlul”, deoarece știe cine a fost, cine este și cine va fi! Știe ce n-a avut, ce are și ce vrea Dumnezeu să aibă!

Realitatea e că, dacă oamenii ar practica 10% din ce sunt învățați la Centrul de Ajutor, viața lor ar fi extraordinară, iar dovada acestui lucru e că minoritatea, care practică și ascultă, dezvăluie asta printr-o viață și un caracter care-L glorifică și înalță pe Dumnezeu și, în același timp, îl umilește și-l reduce pe diavol la nimic. Și, astfel, ei se maturizează în credință, își prezintă lauda lor rațională, sunt o sursă de bucurie și mândrie pentru Evanghelie. Toate acestea sunt o chestiune de Credință, DAR DE O CREDINȚĂ ASCULTĂTOARE! Acesta a fost exemplul lui Noe, Avraam, Isaac, Moise și al multor altora care, prin propria lor ASCULTARE, au prins puteri și au învins!

Și, dacă credeți că acest Cuvânt nu e pentru dumneavoastră, uitați-vă la următorul verset:

”Dacă cineva îşi întoarce urechea ca să n-asculte Legea, chiar şi rugăciunea lui este o scârbă” (Proverbe 28.9).

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *