Duhul Sfânt VS. duhul lumii

Imagem-de-Rafael-Martins-Dept.-Web-Portugal10E o luptă constantă care există între Unul și celălalt… dar care este obiectivul ei? Câștigarea sufletului omului!

CĂINȚA

O persoana e călduță în Credință, deoarece odată a fost fierbinte și singura modalitate de a-și revigora darul spiritual, de a-l trezi, este căința. De aceea, căința e un Dar de la Dumnezeu! Atâta timp când există căință, va exista și Mântuire, dar când nu mai există căință, nu mai există nici Mântuire. Cu alte cuvinte, poate o persoană a făcut cele mai mari greșeli, însă dacă va avea căință și le va recunoaște, le va mărturisi, va renunța la ele și va urî păcatul.

Astfel, se va putea întoarce la Prima Dragoste iar dacă n-a experimentat-o până acum, o va face de acum înainte, pentru că va avea un Legământ cu Dumnezeu, pe care-L va menține viu. Dar, cine trebuie să fie plin de râvnă? Cine trebuie să se căiască? Persoana în cauză! Dar eu întreb: când este un om plin de râvnă și când se căiește? Atunci când e smerit și își recunoaște greșelile. Când e mândru, n-are râvnă pentru lucrurile spirituale, din contră, le disprețuiește și asta se întâmplă cu majoritatea oamenilor. Aceștia acordă atenție propriilor nevoi fizice – valorizează familia, viața sentimentală, profesională, economică, studiile și așa mai departe – și disprețuiesc viața spirituală, care este comuniune cu Dumnezeu, fiindcă nu e smerit și nu recunoaște acest aspect.

Observați că, în zilele noastre, există o mare lipsă de respect față de Cuvântul Lui Dumnezeu. Dar cum se arată respect față de Cuvântul Lui Dumnezeu? Când este practicat! Când Îl auzim, citim, înțelegem, acceptăm și practicăm. Astfel, arătăm că avem râvnă față de Cuvântul Lui Dumnezeu. Și, nu uitați că Dumnezeu și Cuvântul Lui sunt una și aceeași Persoană. De aceea, când desconsider Cuvântul Lui Dumnezeu, Îl desconsider pe Însuși Dumnezeu.

De aceea, pentru persoana care vrea să renunțe la greșeli, să lase în urmă viața din trecut și să trăiască în sfințenie, în comuniune cu Dumnezeu, e esențial să respecte Cuvântul Lui Dumnezeu!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *