Dumnezeu nu e prieten cu toți

jesusE prezent în momentele bune și rele, ne ascultă fără să ne judece, ne vrea binele, mai presus de toate… da, a avea un prieten adevărat este una dintre cele mai mari binecuvântări pe care le poate avea un om, în viață.

Dar, a-L avea pe Dumnezeu ca prieten? Este cel mai mare privilegiu pe care îl va putea avea un om vreodată, în viață! Așadar, întrebarea care se pune e următoarea: DUMNEZEU E PRIETEN CU TOȚI OAMENII?

Nu! Din nefericire, nu.

Dar, nu pentru că El nu vrea, ci pentru că oamenii nu vor.

Observați că, dacă pentru a avea prieteni în această lume, este necesară o investiție, cum ar fi capacitatea de a se dărui, de a avea timp pentru oameni, de a-și expune sentimentele, de a fi loial, sincer, autentic… la fel se întâmplă și cu Dumnezeu.

Atunci, cu cine este prieten Dumnezeu? Cu cei care-I sunt fideli. Fiindcă ascultarea noastră, credincioșia față de Dumnezeul-Viu, este cea care atrage Prezența Lui și ne face prietenii Lui.

Scripturile afirmă această realitate eliberatoare, prin Avraam, care a devenit prieten cu Dumnezeu, fiindcă a ascultat de El și I-a fost credincios în toate!

Avraam a crezut pe Dumnezeu (încredințându-și viața Lui, și-a asumat credința în El), şi i s-a socotit ca neprihănire”; şi el a fost numit „prietenul lui Dumnezeu. Vedeţi, dar, că omul este socotit neprihănit prin fapte (atitudini ale credinței, curaj, ascultare…) şi nu numai prin credinţă (credința oarbă, religioasă, acomodată…)” – Iacov 2.23-24.

Dumneavoastră, care recunoașteți că încă nu ați devenit prieten cu Dumnezeu, din cauza lipsei fidelității și ascultării, să știți că Dumnezeu vă face să citiți acest scurt text, ca să știți și să luați decizia corectă de a deveni prieten cu El, acum. Însă, asta va implica vrăjmășia dumneavoastră cu lumea, pentru a fi prieten cu Dumnezeu.

”Suflete preacurvare! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu” (Iacov 4.4).

Dacă este posibil, puneți-vă în genunchi, acolo unde sunteți în acest moment, și faceți un jurământ să-L Căutați, să ascultați de El și să-I fiți credincios în toate.

Dacă va fi nevoie, iertați-i pe cei pe care-i aveți de iertat, în Numele Domnului Iisus, pentru Slava Lui Dumnezeu și rușinea demonilor, care au ajuns să piardă sufletul și viața dumneavoastră.

Ridicați-vă în picioare, ridicați capul și brațele și spuneți: „Sunt liber! Iar acum, sunt prieten cu Dumnezeu. Nimeni nu mă va putea opri. Îți mulțumesc, Doamne Iisuse!”

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *