Evanghelizare în închisori

Încarceraţii primesc forţe pentru a înfrunta vina şi primesc speranţa unei noi vieţi cu Hristos

Grupul de evanghelizare în închisori al CdAS-ului şi-a intensificat activitatea  în toate penitenciarele din Brazilia având ca scop să ducă Cuvântul lui Dumnezeu deţinuţilor, oferindu-le speranţa unei noi vieţi.

În Salvador de Bahia şi în regiunile învecinate, voluntarii se dedică muncii care aduce beneficii atât delicvenţilor cât şi familiilor acestora. Ei fac rugăciuni şi dau cuvinte de credinţă, menite să le uşureze inimile acestora.

Actualmente, numărul de puşcăriaşi din Bahia este de 9875 de persoane dintre care, 9351, bărbaţi şi 524, femei, potrivit datelor furnizate de Supravegherea Subiectelor Penale ale Statului (Superintendência de Assuntos Penais do Estado)

Pentru Secretarul de Justiţie Cetăţenească şi de Drepturi ale Omului din Bahia, dl. Almiro Sena, evanghelizarea este un fapt relevant în procesul de reintegrare în societate al infractorilor.

„Respectând toate cultele religioase, sunt complet de acord că acestea sunt benefice. Evident că vom respecta calitatea de popor laic al ţării. Le este facilitat deţinuţilor accesul şi alegerea oricărui segment religios care le convine.

Credinţa este ceva bun pentru duhul fiinţei umane şi devine ceva şi mai şi pentru acela care este privat de libertate.” – a declarat secretarul de stat.

Sunt realizate conferinţe de 4 ori pe săptămână, chiar în interiorul penitenciarelor. Acestea au ca scop, instigarea infractorilor la a înţelege că credinţa este o alternativă importantă pentru cei care vor să-şi schimbe viaţa. La aceste slujbe care se fac sunt distribuite de asemenea ziare şi reviste ale bisericii.

Câte o dată, se mai distribuie şi Biblii sau produse de igienă.

De asemenea, în puşcării se realizează ceremonii de botez. Părintele Sergio Simplicio, coordonatorul grupului, crede că propovăduirea credinţei concretizează decizia deţinutului spre a lua un nou drum în viaţă.

„Este un prim mare pas pentru schimbare, pentru transformarea vieţii. Toate cazurile sunt pasibile de eşec, dar prin intermediul acestor acţiuni, ei primesc cel puţin o oportunitate.

Botezul în apă este ceea ce reprezintă acest nou început pentru acela care crede cu adevărat şi Îl aceptă pe Iisus Hristos ca Mântuitor” – a afirmat părintele.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *