Forţa elefantului

Elefanţii sunt cele mai mari mamifere terestre existente. Cei africani pot ajunge la o înălţime de până la 7 metrii şi la o incredibilă greutate de 6 tone. În ţările în care se găsesc elefanţi, aceştia sunt domesticiţi încă de mici.

Când este pui, elefănţelul este  ţinut doar cu un lanţ al cărui capăt este prins de un singur ţăruş înfipt în pământ. Elefantul, chiar şi cel matur,  este legat doar de un singur picior şi totuşi stă acolo liniştit neputând scăpa.

Ceea ce îl ţine pe loc este doar o mică scândurică sau ţăruş metalic. Oricât de gros ar fi lanţul, dacă elefantul ar fi fost conştient de puterea pe care o are, l-ar fi rupt şi ar fi fugit de mult. El are forţa necesară de a se bate cu 300 de oameni, dar nu ştie asta pentru că el mereu a fost legat. El nu-şi depăşeşte limitele şi nici nu merge mai departe de acolo de unde se află pentru că adevăratul ţăruş care îl ţine este cel din mintea sa pentru că în mediul fizic acel ţăruş nu are cum să-l ţină pe loc.

Aşa lucrează şi teama în interiorul nostru. Noi avem o putere imensă (care vine de la Dumnezeu), dar suntem mereu masacraţi de cuvintele şi de gândurile negative precum şi de nesiguranţa ce vin de la cel viclean. Noi ascultăm persoanele care sunt folosite de marele înşelător şi care ne spun că nu suntem şi că nu vom fi nimic. Dar, Dumnezeu are mai multă speranţă şi încredere în noi decât avem noi înşine.

Nici o luptă nu este peste măsura puterilor noastre căci noi putem toate lucrurile în El. De aceea, Tatăl, ne-a dat mintea lui Hristos, iar în aceasta nu încape loc pentru laşitate. Dumnezeu ne cheamă şi ne arată că forţa noastră nu este a noastră ci este a Lui. Înfruntându-ne temerile şi mergând în credinţă, vom vedea întâmplându-se lucruri minunate în viaţa noastră şi prin noi.


 

 

 

 

 

Episcopul Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *