Frica de ce e BUN…

Există mai multe tipuri de frică: de insecte, de a ieși din casă, de accidente, de a contracta o boală, de a muri… totuși, cea mai irațională dintre toate e cea în care persoana se teme de ceva care e bun.

Man holding Label with NOLe provoacă o frică, realmente, o adevărată groază, numai când se gândesc să-și schimbe viața în …BINE. În practică, nu sunt puțini oamenii care, literalmente, învață să trăiască cu frica și să accepte ce e rău în viața lor, doar pentru că îi sperie o schimbare pozitivă.

În Cartea lui Marcu, capitolul 5, avem povestea demonizatului din Gadara, un pasaj care arată capacitatea omului de a respinge ce e Bine, valorizând ce e rău.

După ce Domnul Iisus l-a eliberat pe demonizat, refăcându-i sănătatea mintală și calitatea vieții, locuitorii din acel oraș și din împrejurimi au venit să vadă ce s-a întâmplat. Domnul Iisus știa că acești oameni Îl vor respinge: ”Porcarii au fugit şi au dat de ştire în cetate şi prin satele vecine” (Marcu 5.14), adică, pe demonizat l-au legat, dar de Domnul Iisus au fugit, pentru că erau speriați.

Și, asta se întâmplă, când oamenii NU SE TEM DE DUMNEZEU, când se tem de ce e bun și învață să trăiască cu ce e rău! Ce e bun îi sperie și ce e rău devine normal, în viața lor. Cei care au asistat la acele fapte au povestit ce s-a întâmplat cu demonizatul și cu porcii, valorizându-i mai mult pe porcii, decât pe fostul demonizat și pe Domnul Iisus.

”… Oamenii au ieşit să vadă ce s-a întâmplat. Au venit la Iisus, şi iată pe cel ce fusese îndrăcit şi avusese legiunea de draci, şezând jos îmbrăcat şi întreg la minte; şi s-au înspăimântat. Cei ce văzuseră cele întâmplate le-au povestit tot ce se petrecuse cu cel îndrăcit şi cu porcii. Atunci au început să roage pe Isus să plece din ţinutul lor” (Marcu 5.14-17).

Acest pasaj biblic arată că, chiar dacă un popor întreg nu acceptă Mântuirea, vor exista întotdeauna aceia care o acceptă și au nevoie de ea. Acel popor s-a rugat de Domnul Iisus să plece, adică, e ca și cum ar fi alungat Binele, ca să stea cu răul, iar asta din cauza a 3 lucruri:

1 Nu S-AU TEMUT de Domnul (din cauza asta, erau speriați, îngroziți de schimbare);

2 Erau atașați la lucrurile materiale, pentru că porcii erau sursa lor de venit;

3 Mândria i-a făcut să vrea lucrurile în felul lor! (adică, oamenii, din mândrie, resping Binele!)

Asta înseamnă că, atunci când lipsește TEAMA DE DUMNEZEU, există, întotdeauna, teama de schimbare. Realitatea e că, pe cei care cred, nimeni nu-i conduce, decât Duhul Sfânt și, de aceea, teama dispare complet, iar dumneavoastră veți fi admirat și veți trăi o viață FĂRĂ FRICĂ!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *