Haideți, reacționați !!!

Neemia – capitolul 4, ne învață că, în ciuda ”bunelor intenții” pe care le avem, va exista întotdeauna ceva care lucrează împotriva noastră. Cum să neutralizăm aceste forțe negative? Este posibil?

600_reajaNeemia 4.1:

”Când a auzit Sanbalat că zidim iarăşi zidul, s-a mâniat şi s-a supărat foarte tare. Şi-a bătut joc de iudei”.

Când o persoană începe să-L caute pe Dumnezeu în mod biblic și inteligent, pentru ca viața lui să fie edificată, asta le trezește furia diavolului și copiilor lui, iar furia, la rândul ei, începe să facă totul, ca omul să renunțe la lupta pentru obiectivul lui.

Dar cine sunt cei care se lasă intimidați de cel rău și sunt influențați negativ? Sunt exact aceia care nu reacționează, nu acționează cu revoltă, curaj și perseverență.

”şi a zis înaintea fraţilor săi şi înaintea ostaşilor Samariei: „La ce lucrează aceşti iudei neputincioşi?…” (Neemia 4.2).

Unul dintre primele lucruri pe care diavolul și copiii săi îl fac e tocmai să divulge printre necredincioși minciuni și defăimări despre Slujitorul Lui Dumnezeu și Poporul Său. Încearcă, în orice mod, să vă convingă că rugăciunea dumneavoastră e slabă, postul e slab, participarea la slujble e slabă, credința e slabă și provocarea e slabă.

Li se va permite asta?

Vor sacrifica?

Vor termina vreodată?

Vor învia pietrele acoperite de grămezi de moloz, care au fost arse?

Li se va permite asta?

Diavolul și copiii lui sunt hotărâți să nu permită Poporului Lui Dumnezeu să înceapă să-și reconstruiască viața, pentru că știu că, odată ce încep să se revolte, să prindă curaj și să persevereze, vor termina, în mod sigur.

Vor sacrifica?

E inevitabil să separați realizarea unui vis de Sacrificiu. Rețineți că dușmanii erau îngrijorați de materializarea Credinței-inteligente a poporului Lui Dumnezeu, adorarea rațională prin intermediul Sacrificiilor pe care le prezentau la începutul și în timpul construirii zidurilor, dar și după ce zidurile au fost construite.

Vor termina vreodată?

Nu e o întâmplare că suntem ispitiți să fim îngrijorați și nu e o întâmplare că dușmanii au menționat „vreodată”; ei au făcut asta cu intenția de a trezi în Neemia și în Popor, în general, o anxietate. Anxietatea dezvăluie o îndoială deghizată, o nesiguranță, de aceea nu fiți îngrijorați, în schimb, faceți-vă partea și încă, bine, pentru că Dumnezeu va face partea lui, cu promptitudine.

Vor învia pietrele acoperite de grămezi de moloz, care au fost arse?

Necredinciosul, discreditând imposibilul, nu e o ofensă adusă Lui Dumnezeu, ci cel care spune despre Dumnezeu că discreditează Imposibilul e o mare ofensă. E ca și cum I-ai spune Lui Dumnezeu: „Asta… e prea mare, complicat și greu, ca Domnul să realizeze, să rezolve…”. De aceea, diavolul și copiii lui folosesc foarte bine armele disponibile!

Acestea au fost armele pe care diavolul le-a folosit:

Batjocura – încercând să inferiorizeze, să devalorizeze;

Amenințarea – trezind frica, îndoiala, nesiguranța;

Acuzarea – că nu puteți, nu sunteți capabil, nu reușiți, nu aveți resurse.

”Tobia, amonitul, era lângă el şi a zis: „Să zidească numai! Dacă se va sui o vulpe, le va dărâma zidul lor de piatră” (Neemia 4.3).

Această vulpe reprezintă îndoiala, frica, bârfa, timiditatea, ochii răi, acomodarea, răutatea, nehotărârea, anxietatea, invidia… lucruri mici cărora, de multe ori, nu le dăm importanță, dar care ajung să facă distrugeri mari, pentru că aceste „vulpi” slăbesc toată munca și efortul depuse.

„Ascultă, Dumnezeul nostru, cum suntem batjocoriţi! Fă să cadă ocările lor asupra capului lor şi dă-i pradă pe un pământ unde să fie robi” (Neemia 4.4).

„Ascultă, Dumnezeul nostru, cum suntem batjocoriţi!”

E adevărat, am auzit lucruri îngrozitoare, dar Dumnezeu știe tot. Suntem disprețuiți de cei necredincioși, dar un lucru e sigur, suntem Sprijiniți de Creator.

”…Fă să cadă ocările lor asupra capului lor…”

Ocara (supărarea, rușinea, umilirea…) trebuie să se transforme în răsplată, pentru cei care se opun Lui Dumnezeu și Poporului Său.

”…dă-i pradă pe un pământ unde să fie robi”

Ca să fie în captivitate necredincioșii, nu Poporul Lui Dumnezeu.

”Nu le ierta fărădelegea, şi păcatul lor să nu fie şters dinaintea Ta; căci au necăjit pe cei ce zidesc” (Neemia 4.5).

”Nu le ierta fărădelegea, şi păcatul lor să nu fie şters dinaintea Ta…”

Tot ce-a fost făcut împotriva dumneavoastră n-a fost uitat de Dumnezeu, pentru că El ia în considerare toate amenințările și problemele poporului Său, ca și cum ar fi problema Lui.

”…căci au necăjit pe cei ce zidesc”

Dumnezeu e conștient de tot ce am suferit și El a fost deranjat de toată această situație. Pentru că aceia care zidesc, lucrează pentru Domnul, iar cei care distrug, lucrează pentru diavolul.

Dar, din nefericire, oamenii au dat mai multă importanță altora, decât profeției, pentru că e responsabilitatea noastră ca, în fața a tot ce s-a întâmplat, să reacționăm și să nu ne acomodăm niciodată, ci să reacționăm cu revoltă, curaj și perseverență, pentru că doar așa, sunt atinse obiectivele.

Dacă spuneți, acum: „n-am fost această persoană revoltată, curajoasă și perseverentă, pentru că m-am lăsat condus de „Sambalat, Tobia și Gheșem” în viață… dar, astăzi, recunosc asta!”

Atunci, vreau să vă invit să mergeți la Centrul de Ajutor Spiritual cel mai apropiat de dumneavoastră, începând de astăzi! Celor care veți Lucra cu Dumnezeu și cu noi, în aceste 52 de zile ale anului, vă vom oferi un Ghid al Reconstruirii (din Ruină, la SUCCES). În fiecare zi, vom pune o piatră la Ghidul dumneavoastră. Aceasta Piatră e o învățătură practică, extrasă din Cuvântul Lui Dumnezeu.

Cele 52 de zile vor trece oricum, dar cine va participa va învăța, se va întări, se va maturiza, se va elibera, va avea SUCCES!!!

Dacă nu puteți să veniți în fiecare zi, veniți cel puțin de 3 ori pe săptămână, pe durata acestor 52 de ZILE.

Revoltați-vă împotriva acestei situații și lucrați la RECONSTRUIRE!

Dumnezeu e cu dumneavoastră și eu, la fel!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *