În ce etapă te afli?

„Vă voi stropi cu apă curată, şi veţi fi curăţaţi…” (Ezechiel 36:25)

Multe persoane au nevoie de eliberare şi de purificare. Şi Dumnezeu Şi-a luat această responsabilitate de a elibera persoanele care sunt complexate, nervoase, care depind de ceilalţi, care se aţâţă repede, sunt orgolioase, viciate, slabe, necredincioase, bolnave, amărâte, triste, decepţionate, etc.

Persoanele acestea care au un duh foarte rău, slab, descurajat, abătut, negativ şi pesimist au nevoie de o apă pură care să-i cureţe şi să le redea viaţa, au nevoie de apa despre care este scris în acest verset şi care este într-adevăr, Cuvântul lui Dumnezeu. Căci, când persoana ajunge la biserică, de cele maimulte ori, se află într-un stadiu critic, dar, auzind Cuvântul lui Dumnezeu, slăbiciunea lor, devine tărie, descurajarea lor se transformă în animare, iar tristeţea lor se preschimbă în bucurie. Aceasta se numeşte eliberare interioară, purificarea „eu-lui”.

Unele persoane care luptă să scape de forţele răului, continuă să aibă vieţile oprite fără a putea înainta şi asta se poate datora faptului că nu au un duh excelent. Poate că aceste persoane au un duh de nesiguranţă, teamă şi îndoială. Astfel, primul pas pe care aceste persoane trebuie să îl facă este acela de a recunoaşte că au în viaţa lor ceva, de care trebuie să fie eliberaţi şi apoi, trebuie ca ei să-I arate lui Dumnezeu dorinţa lor de a fi eliberaţi şi schimbaţi.

„…vă voi curăţa de toate spurcăciunile voastre şi de toţi idolii voştri.” (Ezechiel 36:25)

Aşa se începe procesul de iertare şi de stabilire a unei relaţi cu Dumnezeu.

„Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne.” (Ezechiel 36:26)

În acest verset, Dumnezeu ne arată acţiunea lui de dinaintea eliberării, a iertării, convertirii şi implicit de dinaintea naşterii din nou din duh  şi având o viaţă nouă. Dumnezeu a promis să ne ierte şi să nu ne mai ia în considerare trecutul, dar înainte de asta, este nevoie ca noi să ne convertim, să abandonăm practicarea păcatului şi să ne schimbăm. Această dăruire sinceră face ca Dumnezeu să vă dea o inimă nouă şi astfel să aveţi oportunitatea de a vă naşte din nou.

„Voi pune Duhul Meu în voi şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele, şi să păziţi, şi să împliniţi legile Mele.” (Ezechiel 36:27)

Atunci, pasul final este acela de a primi botezul cu Duhul Sfânt pentru că numai aşa, persoana poate avea un duh excelent. Cucerirea acestui duh este posibilă doar pentru aceia care se eliberează şi rămân fermi în relaţia lor cu Dumnezeu.

Când persoana luptă să reuşească împlinirea celor trei paşi anteriori: eliberarea, convertirea şi botezul, Dumnezeu intră în viaţa lor şi pune Duhul Său – acest lucru poartă numele de Botezul cu Duhul Sfânt. Acest botez are loc doar în viaţa acelora care au un duh excelent. Dacă vreţi să se întâmple acest lucru în viaţa dvs. Dacă vreţi să aveţi un duh excelent şi să aveţi numele scris în cartea vieţii, va trebui să urmaţi toţi aceşti paşi. Să fiţi convingător şi să vă urmaţi credinţa. În care etapă a acestor 4 paşi te afli?

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *