Înflorirea vieţii

Inteligenţa determină lucrurile posibile, dar credinţa determină imposibilul. Credinţa este cea care determină imposibilul şi face să existe ceea ce până atunci nu exista sau altfel spus, noi putem cucerii, învinge, şi ne putem desfăta cu orice lucru atunci când din partea noastră există o punere la dispoziţie în ceea ce priveşte folosirea credinţei. Asta pentru că: „Credinţa mută munţii din loc” 

Inteligenţa finţei umane, declanşează doar lucrurile realizabile. Înseamnă a învăţa şi a practica raţiunea. 

„Sămânţa trebuie udată în fiecare zi; la fel ca o floare care chiar dacă este frumoasă şi sănătoasă, dacă nu este udată cum trebuie, se ofileşte şi moare” 

Ce este credinţa? 

Credinţa nu este un cuvânt sinonim cu a aparţine unei religii, sectă sau denominaţie cu cunoştiinţe ideologice specifice. 

Ea este siguranţa lucrurilor pe care le sperăm, convingerea asupra lucrurilor care nu se văd şi care ne face să fim liberi şi capabili de a învinge absolut tot. 

Aşa cum este scris:  „Se poate trăi, doar prin credinţă”. Poate că zici: – Dar eu deja trăiesc. Nu! Multe persoane supravieţuiesc pentru că au învăţat să convieţuiască cu „durerea” şi cu înruşinarea. 

A trăi înseamnă a te desfăta în viaţă; a iubi şi a fi iubit, a respecta şi a fi respectat, înseamnă a profita de sănătatea care îţi dă condiţia de a muncii, de a face studii, sport şi de a duce o viaţă echilibrată. Prin credinţa în Dumnezeu, putem învinge toate obstacolele care încearcă să ne depărteze şi să ne împiedice de a duce o viaţă bună (de calitate). Credinţa în Cuvântul Lui Dumnezeu este adevărul care ne eliberează şi ne deschide ochii pentru a vedea că avem dreptul la fericire. 

Poate că cineva va spune aşa: Eu nu cred în existenţa satanei şi nici a Lui Dumnezeu, dar întradevăr, toţi trebuie să cădem de acord că există bine şi rău. Binele e Dumnezeu şi răul e satana, acela care îşi găseşte plăcerea numai făcând aceste trei lucruri:  furând, omorând şi distrugând. Sunt nenumărate persoane care, sub influenţa răului nici nu reuşesc să recunoască faptul că au atitudini negative. Dar persoana ce deţine o credinţă neclintită, poate învinge răul prin bine: de aceea, satana încearcă în toate felurile posibile să o împiedice de a-şi atinge scopurile. 

În Evanghelia după Marcu, capitolul 4, versetul 4, spune aşa:  

 
 

„Pe când semăna, o parte din sămânţă a căzut lângă drum: au venit păsările şi au mâncat-o.”
  
Semănătorul este acela care propovăduieşte Cuvântul Lui Dumnezeu, iar la toţi cei care Îl aud dar nu-L înţeleg, vine răul şi scoate ceea ce a fost semănat din inima lor. Această semănare a fost făcută „lângă drum”.
 

 

Această realitate este una foarte comună în zilele de azi; de fiecare dată sunt tot mai puţine persoane care înţeleg şi încep să „trăiască” Sfântul Cuvânt al Lui Dumnezeu. Sămânţa trebuie să fie udată în fiecare zi; la fel ca o floare care chiar dacă este frumoasă şi sănătoasă, dacă nu este udată cum trebuie, se ofileşte şi moare”.
Aşa s-a arătat a fi şi viaţa multor persoane care s-au ofilit şi au murit deoarece nu au avut grijă de Cuvântul pe care l-au auzit sau l-au citit.
 
Drag cititor, păstrează Cuvântul Lui Dumnezeu în inima ta pentru ca viaţa ta să înflorească în toate sensurile.
 
„O altă parte a căzut în pământ bun: a dat rod, care se înălţa şi creştea; şi a adus: una treizeci, alta şaizeci, şi alta o sută.” (Marcu 4:8)
 
  

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Episcopul Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *