Întâiul născut al lui Dumnezeu

El Îmi va zice: „Tu eşti Tatăl meu, Dumnezeul meu şi stânca mântuirii mele!” Iar Eu îl voi face întâiul născut, cel mai înalt dintre împăraţii pământului. (Psalmul 89:26,27)

Noi suntem cei care trebuie să Îl invocăm pe Dumnezeu! Cu toate acestea, mulţi au invocat şi au cerut, dar puţini au primit. De ce? Este scris: Pentru că cer într-un mod greşit. Ai dreptul să ceri ceea ce vrei, dar să primeşti…e altceva. Mulţi au cerut să fie vindecaţi, eliberaţi, realizaţi sentimental, familial sau economic, dar, potrivit acestui pasaj biblic, noi trebuie să Îl invocăm pe Dumnezeu pentru ca El să Tată (să nu fim orfani)

Dumnezeul nostru ne răspunde la nevoile pe care le avem şi este stânca salvării noastre şi ne salvează din orice.

Asta pentru că atunci când priorizăm comuniunea noastră cu Dumnezeu Îl considerăm pe El ca fiind Tatăl nostru sau ca pe Cel ce trebuie să ne fie Tată. Dar, din nefericire, potrivit spuselor lui Iisus există oameni care sunt fii diavolului, există creaţia şi fii lui Dumnezeu. 

Eu nu ştiu care este cazul tău, dacă eşti ţap sau oaie. Dacă eşti oaie, nu ştiu dacă eşti din turma lui Iisus, dacă Îi asculţi vocea şi dacă îi urmezi paşii, dar ştiu un lucru, că dacă tu şi cu mine ne întoarcem la Dumnezeu ca fii şi dacă Îl invocăm ni se va răspunde datorită acestui pasaj biblic. Atunci din cauza acestui lucru de care suntem conştienţi şi anume că nu este de ajuns să avem o familie binecuvântată, sănătate şi prosperitate; că nu este de ajuns să venim la biserică sau să cunoaştem biblia; că nu este de ajuns doar să fim zeciuitori fideli şi să ne rugăm şi pentru că priorizezi comuniunea cu Dumnezeu, te preocupă mai mult să fi un fiu al Lui, să asculţi de El, să te supui orientărilor Lui, să practici poruncile Lui să crezi şi să Îi accepţi promisiunile, atunci te va face fiul Lui.

Acest fiul nu este scris cu majuscule pentru că nu se referă la Domnul Iisus ci la fiecare dintre noi care Îi oferim viaţa şi primim Duhul Sfânt. Pentru că, atunci când primim Duhul Sfânt, devenim fii ai lui Dumnezeu chiar dacă asta place sau nu diavolului, chiar dacă ceilalţi cred sau nu cred asta, chiar dacă societatea ne acceptă sau nu. Asta este un fapt. Când primim Duhul Sfânt primim autoritatea de a fi fii. Însă Dumnezeu nu are un fiu nr.1, 2, 3 sau 4. Când primim Duhul Sfânt, devenim prinţi şi prinţese ale lui Dumnezeu.

Doar după crearea lumii l-a pus Dumnezeu pe Adam în grădina Edenului şi i-a spus să stăpânească peste păsările cerului, peste peştii mării şi peste animalele pământului. Cât timp Adam a menţinut acest statut de fiu al lui Dumnezeu, ascultându-L şi mergând cu El, după cum este scris, a fost un om realizat, dar de când a săvârşit neascultarea faţă de Dumnezeu, a pierdut autoritatea pe care o avea şi nu a mai fost fiul Lui ci al diavolului. De asemenea şi eu şi tu suntem fii celui de care ascultăm…ai lui Dumnezeu sau ai diavolului. Atunci diavolul ne acuză iar noi dăm vina pe ceilalţi, la fel cum a făcut Adam.

Dar greşeala stă în a nu ne asuma responsabilitatea pe care o avem şi anume, cea de prinţi şi prinţese. La urma urmei, noi Îl reprezentăm pe Dumnezeu!

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *