Mergi până la capăt!

Ghedeon a ajuns la Iordan şi l-a trecut, el şi cei trei sute de oameni care erau cu el, obosiţi, dar urmărind mereu pe vrăjmaş. (Judecători 8:4)

Râul Iordan va fi mereu prezent în istoria poporului lui Dumnezeu. Când se citeşte Biblia de la început până la sfârşit se observă că râul Iordan apare menţionat în momente foarte importante. Nu scrie că în acest râu se pescuia, se naviga sau se înnota şi nu este scris nicăieri că era folosit în vre-o manieră naturală ca oricare alt râu. Oridecâteori se vorbeşte despre râul Iordan se vorbeşte şi despre ceva supranatural, el fiind un loc de manifestare al Puterii Divine. Inclusiv, acesta este singurul loc de pe Pământ în care a fost manifestată simultan Trinitatea…în momentul când Duhul Sfânt S-a pogorât peste Iisus Hristos când acesta a fost botezat.

Ceea ce menţine în viaţă Israelul este râul acesta pentru că dacă n-ar fi el, totul ar fi un deşert. Este foarte special fiind izvorul de viaţă al acelui loc şi poporul lui israel a ajuns chiar să zică că râul îl reprezintă pe Propiul Dumnezeu care are grijă şi alimentează această întreagă naţiune. De aceea am tot văzut atâtea minuni legate de acest loc în trecerea anilor şi astfel, nu putem spune decât un singur lucru: Râul Iordan este un loc al supranaturalului.

La fel ca şi Ghedeon, toţi oamenii lui Dumnezeu, merg la Iordan. Acesta este locul unde se spală şi se purifică de tot răul, lăsând în urmă trecutul. diavolul ştie că cine ajunge la Iordan este reînnoit şi întărit. Toţi cei care au fost la Iordan, inclusiv Domnul Iisus, au fost acolo să înceapă o nouă etapă a vieţii lor.

Reînnoirea noastră nu este naturală şi obiectivul nostru nu este ca dvs. să veniţi la biserică ca să auziţi poveşti motivaţionale sau ca să învăţaţi istorie biblică. Poporul lui Dumnezeu se reînnoieşte în armata credinţei. Ghedeon a fost acolo pentru că acolo a început drumul marii bătălii a vieţii sale. Lipsea să mai extermine 15 mii de oameni. El nu era doar obosit fizic după bătălia în care a învins 120 de mii de soldaţi, dar, de asemenea era foarte revoltat pentru că era obosit şi sătul să mai vadă mizeria în care trăia el şi poporul lui sub asuprirea duşmanilor. Nu mai suporta chinul acestor 7 ani de sclavie.

Să nu obosim în facerea binelui; căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. (Galateni 6:9)

Ce înseamnă să faci binele? Să fi cinstit, să plăteşti impozitele, să fi muncitor, să-ţi educi copii, să fi fidel în căsnicie? Toate aceste lucruri sunt obligaţiile noastre ca şi oameni, dar a face binele înseamnă să faci ca binele să existe. Să transformi ceea ce era rău în bine. Tu vrei să faci binele? Atunci luptă pentru viaţa ta şi nu obosi niciodată în umblarea după realizarea viselor tale. Nu accepta niciodată asuprirea răului.

Cine depinde de propriile lui forţe, adică: de cunoştinţe, de diplome, de prieteni, de bani sau de religie…mai devreme sau mai târziu, se va descuraja şi va renunţa la visele sale. Cei ce vin însă la Iordan, adică, cei ce se spală la Dumnezeu, vor fi mereu reînnoiţi şi asta chiar dacă vor fi nevoiţi să poarte câte un război pe fiecare zi. Izvorul forţelor tale nu este unul natural şi nici unul omenesc ci acest izvor este chiar Propiul Dumnezeu. Cine este revoltat îşi înnoieşte forţele în Dumnezeu prin intermediul unei inimi ce ascultă vocea lui Dumnezeu şi nu spune nu la nimic. Sacrificiul tău nu trebuie făcut de două ori pe an la campania Focul Sfânt din Israel ci trebuie să fie zilnic, căutând mereu să te întăreşti în Promisiunile Divine.

Acum este momentul acţiunii, deja ne folosim credinţa şi vom ieşi la luptă pentru a primi tot ceea ce Hristos are de oferit. Cine nu va obosi în luptă, va intra în posesia acestor lucruri.

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *