MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS

970031_598023970236962_921899636_nSemnele mici sau indiciile sunt cele care ne denunță. Există anumite principii care sunt în spatele  comportamentului uman și care ne definesc ca persoane și în special ca și creștini.

Pentru a menține o minte echilibrată, un corp sănătos, bine hrănit și chiar elegant, este necesar să existe anumite îngijiri și o autodisciplină ieșită din comun și constantă. Dar, ceea ce mulți nu cunosc, este faptul că există o legătură foarte strânsă între capacitatea  persoanei de a se autodisciplina și fidelitatea în tot ce ea face.  Și primele trei Ordine  pe care le-a dat Dumnezeu omului- Adam, oglindesc chiar asta, observați:

1. Să lucreze și să păzească grădina:

‘’DOMNUL Dumnezeu l-a luat pe Adam și l-a așezat în grădina Eden, ca să o lucreze și să o păzească.’’

Primul ordin este legat de exercițiul zilnic. Fără muncă fizică nu există dezvoltare psihologică și mult mai puțin  menținerea unui corp sănătos și activ, dar aceasta nu este pentru orice persoană. Este un act de mare disciplină și priorizare a obiectivelor.

2. Să se alimenteze cu legume și fructe:

‘’DOMNUL Dumnezeu  a făcut să crească din țărâna pământului tot felul de pomi  care sunt plăcuți la vedere și buni de mâncat; de asemenea în mijlocul grădinii se aflau pomul vieții și pomul  cunoașterii binelui  și răului.’’

O alimentație echilibrată este principiul sănătății.  Și  cine se gândește că este ușor, se înșeală. Din nefericire, alimentele mai calorice și nocive sănătății sunt cele mai căutate, atât pentru vedere, miros și pentru cerul gurii. De aceea, acest ordin  al lui Dumnezeu este un exercițiu de autodisciplină și dedicare pentru o dietă alimentară sănătoasă și echilibrată.

3. Să fie fidel, neatingând pomul din mijlocul grădinii:

‘’DOMNUL Dumnezeu  a făcut să crească din țărâna pământului tot felul de pomi  care sunt plăcuți la vedere și buni de mâncat; de asemenea în mijlocul grădinii se aflau pomul vieții și pomul  cunoașterii binelui  și răului….DOMNUL Dumnezeu i-a poruncit lui Adam: Poți să mănânci din orice pom din grădină, dar din pomul  cunoașterii binelui și răului să  nu mănânci, pentru că în ziua în care vei mânca din el vei muri negreșit!’’

Tot ce este bun, sănătos și produce roade bune pentru viața umană cere fidelitate-disciplină, totuși,  tot ce este făcut cu neglijență, desconsiderare și voință puțină, ajunge să producă  ce este rău și nociv, atât pentru trupul tău(sedentarismul și alimentația proastă provoacă excesul de greutate, obezitate, atrăgând boli care te împiedică  să te bucuri de viața ta  în totalitate, de multe ori scurtând-o), cât și pentru duhul tău (infidelitatea cu Dumnezeu  se poate termina cu moartea spirituală). De aceea,  tot ce faci, fă cu fidelitate și disciplină, căci doar așa vei  obține roadele pretinse în toate ariile vieții tale!

Fii atent la aceste 3 sfaturi:

1) MERGI PE JOS:  Dacă ai tendința pentru sedentarism, caută să te miști, fără să fie necesar să te înscrii la o sală de sport, e de ajuns să mergi  cel puțin 20 minute pe zi. Activitatea fizică e foarte importantă pentru a evita excesul de greutate.

2) MĂNÂNCĂ BINE! Nu este o pierdere de timp! Să te gândești la alimentația zilnică este o investiție, atât pentru sănătatea ta cât  și pentru calitatea vieții tale. De aceea,  taie caloriile care  nu sunt necesare din dieta ta zilnică, evitând  mâncărurile cu  multe condimente/grase, băuturile alcoolice, sucurile carbogazoase și consumul în exces de carbohidrați.

3) -SĂ FII FIDEL! Doar faptul  de a deveni Zeciuitor Fidel îți va permite începând de azi, să ai o totală stăpânire a vieții tale economice, căci  vei începe să folosești TOATĂ AUTORITATEA TA, atât în mediul social/economic, cât și  în cel spiritual, căci  acesta nu este doar dreptul tău, precum și datoria ta, ce va culmina cu  mărturisirea ta  care Îl va glorifica pe Dumnezeu!

Te văd la CdA, sau în Cer!

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *