Muntele Deciziei

elias modif”Ahab a trimis soli la toţi copiii lui Israel şi a strâns pe proroci la muntele Carmel. Atunci Ilie s-a apropiat de tot poporul şi a zis: „Până când vreţi să şchiopătaţi de amândouă picioarele? Dacă Domnul este Dumnezeu, mergeţi după El; iar dacă este Baal, mergeţi după Baal!” Poporul nu i-a răspuns nimic” (1 Împărați 18.20-21)

Poporul era împărțit și, de aceea, trăia în sărăcie extremă. Cine vrea să schiopăteze între adevăr și minciună, nu face ce este corect și trăiește o viață șchioapă, schiloadă, complicată.
Dar, care au fost consecințele SĂRĂCIEI în România? În practică, ea a făcut să crească indicele:

Divorțului;
Separării familiale;
Emigrării;
Violenței în familie;
Abandonării persoanelor în vârstă;
Muncii infantile cauzate de abandonul școlar;
Anulării înscrierii la facultate;
Prostituției de nevoie;
Consumului de droguri și tutun;
Delincvenței (care începe de la 14 ani);

Și lista continuă…

PENTRU CĂ TOT CE E BUN SE DIMINUEAZĂ, IAR CE E RĂU SE AMPLIFICĂ, ODATĂ CU SĂRĂCIA! Nu e vorba numai de lipsuri, ci de tot ce provoacă ele, cum ar fi bolile, din moment ce persoana nu poate să se hrănească așa cum ar trebui. Mai mult decât atât, sărăcia cauzează, de asemenea, distrugerea fizică, familială, morală… și toate aceste lucruri s-au întâmplat cu poporul lui Israel, pentru că s-a PROSTITUAT, adică a întors spatele Lui Dumnezeu!

Însă, chiar și așa, trecând printr-o situație de sărăcie extremă, oamenii s-au dovedit împotrivitori în a se întoarce la Dumnezeu. Ei erau în țara lui Israel și se închinau lui baal, așa cum se întâmplă cu mulți oameni, în ziua de azi, la Centrul de Ajutor Spiritual și în afara lui, care trăiesc ca și cum s-ar închina diavolului, pentru că nu trăiesc credința și, astfel, deschid ușa SĂRĂCIEI…

A crede este, întotdeauna, primul pas, însă această credință se materializează numai atunci când SLUJIM, nu numai prin cuvinte și gânduri, ci și prin Sacrificiu.

Oamenii erau împărțiți și tocmai aici a lucrat diavolul. Da, pentru că diavolul a găsit un spațiu ideal ca să lucreze, atunci când persoana este împărțită și nehotărâtă.

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *