Nici mai devreme, nici mai târziu

tempo_165El e atât de mare, dar atât de mare, încât îi intimidează pe oameni până în punctul în care ei evită până și să se gândească la asta…

Problemele, ce s-ar putea întâmpla… e ca și cum numai simplul act de a gândi la ce se întâmplă ar face ca totul să fie pierdut sau ar determina o catastrofă. Asta e teama care controlează milioane de oameni și care îi face chiar să-și piardă autocontrolul. Și, astfel, se instalează în viața lor un adevărat joc de-a șoarecele și pisica, în care fug permanent, de frică, printre scurte momente de fantezii, realizări, confort material, vacanțe, prietenii, lectură… când, în realitate, ar trebui să se confrunte cu frica!

Domnul Iisus ne învață despre asta atunci când vorbește cu Marta, sora lui Lazăr care a murit, despre înviere. Marta, deși credea în Domnul Iisus, era supărată și tristă din cauza morții fratelui ei. Nu înțelegea cum putea să moară fratele ei!? Un om al lui Dumnezeu care și-a asumat credința în Domnul Iisus și care, împreună cu surorile lui, a fost mântuit.

Atât Lazăr, cât și Marta și Maria, aveau o situație economică bună și acum, că știau Adevărul și s-ar putea bucura de pace, bucurie, sănătate și prosperitate în familie, fratele ei moare… din cauza asta, era foarte supărată.

Marta a trimis un mesager care să-l informeze pe Iisus că fratele ei, Lazăr, era foarte bolnav.

Iisus a întârziat două zile în locul unde era și a ajuns tocmai la patru zile după înmormântare. Când a ajuns, surorile lui Lazăr erau într-o mare suferință. Când L-au văzut, Marta I-a spus imediat că, dacă ar fi fost prezent acolo, fratele ei n-ar fi murit, cu alte cuvinte, era vina Lui că Lazăr murise și că ea suferea atât de mult.

Realitatea e că lui Dumnezeu îi pasă atât de mult de starea noastră de bine, încât a murit pentru mine și pentru dumneavoastră. Și, când Iisus nu ajunge înainte de momentul în care am vrea noi să ajungă, e cu un scop, există întotdeauna un motiv. Domnul Iisus vroia să facă măcar un alt miracol în viața lui Lazăr, vroia să-l reînvie! ACESTA ESTE DUMNEZEUL NOSTRU!

Dacă El permite ca o situație să se agraveze în viața noastră, chiar dacă ați fi cinstit, credincios, revoltat împotriva răului și confruntat cu fricile, atunci puteți fi sigur, e pentru că El vrea să facă ceva mare, infinit superior în viața dumneavoastră, pentru că DUMNEZEU NU AJUNGE NICIODATĂ MAI DEVREME ȘI NICI MAI TÂRZIU DE MOMENTUL POTRIVIT ÎN CARE TREBUIE SĂ IASĂ ÎN EVIDENȚĂ!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *