”Nu pot să mă controlez!”

semcontroleVorbesc prea mult, le place să-i intimideze pe alții, își tratează aproapele într-o manieră grosolană și întrerup conversațiile, înainte ca persoanele să ajungă la concluzia raționamentului lor…

Care e motivul pentru care oamenii acționează așa? Ce motiv se ascunde în spatele acestui comportament? Oamenii de genul ăsta sunt cunoscuți ca fiind „stăpâni ai dreptății”, când, în realitate, nici unul dintre noi nu este stăpân al dreptății.

Putem să cunoaștem, să practicăm și să învățăm Adevărul… dar nu suntem și nu ne vom numi niciodată „stăpâni ai dreptății”, de aceea trebuie să luptăm să primim și menținem Duhul Sfânt în viața noastră, fiindcă atunci când Îl avem, dezvăluim, în mod natural, toate Roadele Lui, iar unul dintre cele mai importante este Autocontrolul.

Așadar, când o persoană are Duhul Sfânt, are atât Autocontrol, cât și Dragoste, Bucurie, Pace, Îndelungă Răbdare, Facere de Bine, Bunătate, Perseverență. Când o persoană nu se controlează, arată că nu are Duhul Sfânt. „Oh, nu pot să mă controlez!”, am auzit de atâtea ori, de la oameni apropiați sau poate chiar din gura noastră, însă trebuie să știți că asta nu e nimic altceva decât absența Duhului Sfânt, fiindcă cine are Duhul Sfânt, se controlează!

Asta nu înseamnă că nu veți avea niciodată bătăi de cap. De exemplu, când Domnul Iisus a intrat în Templu, a devenit, dintr-o dată, foarte mâniat și i-a dat afară pe cei care făceau din Casa lui Dumnezeu o peșteră de tâlhari. Cu toate astea, El nu și-a pierdut stăpânirea de sine, fiindcă a făcut asta cu autocontrol! A fost o atitudine șocantă, dar eliberatoare.

Dragă cititorule, cine are Duhul Sfânt dezvăluie în mod natural toate Roadele Lui, unul dintre cele mai importante fiind Autocontrolul, așadar caută-L pe Duhul Sfânt, pentru că numai El ne dă capacitatea să controlăm cine suntem și cum să reacționăm la circumstanțe și la tot ce ni se întâmplă, atât bun, cât și rău!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *