Nu vor ca tu să şti asta

Ceea ce nu trebuie să te aştepţi să se întâmple pentru ca tu să poţi avansa:

1. Nu trebuie să aştepţi ajutorul nimănui: în caz că ajutorul vine din partea cuiva, profită de acest lucru încă nu-l aştepta de la nimeni, indiferent despre ce persoană este vorba. Ajută-te tu pe tine însuţi.

A aştepta ajutorul de la alţii pentru a-ţi rezolva propriile probleme înseamnă timp pierdut. Este adevărat că există familie, prieteni, partener de viaţă şi că tot acest grup de persoane v-ar putea oferii ajutorul atunci când situaţia se complică şi ajungeţi la epuizare şi chiar la disperare însă cu toate acestea, de multe ori aşteptăm şi tot aşteptăm până când ne săturăm de aşteptare şi iată că ajutorul acesta tot nu vine. Acest lucru se întâmplă chiar şi atunci când aşteptăm ajutorul de la o persoană de încredere. Această aşteptare şi nesiguranţă rămân în inima multora, uneori chiar şi o viaţă întreagă. Din această cauză, nu aştepta ca ajutorul celorlalţi să determine rezolvarea problemelor tale, oricare ar fi acestea şi nici nu aştepta după alţii pentru a lua o decizie.
Ia hamul vieţii tale în propriile mâini şi bazează-te pe tine şi mai ales pe Dumnezeu care este ajutorul suprem.

2. Nu trebuie să te preocupi să ieşi în evidenţă. Dă 100% ce-i mai bun din tine în tot ceea ce faci şi rezultatele vor arăta cine eşti.

Trăim în timpuri în care a părea că eşti ceva şi a fi „văzut”, „observat” de ceilalţi este ceva indispensabil atunci când se doreşte recunoaşterea meritelor ori când vrei să fi cineva, ba chiar şi pentru propria existenţă.
De aici se trage ieşirea în evidenţă şi importanţa pe care vrei s-o aibă viaţa ta în faţa întregii lumi. Lumea socoteşte că trăieşti cu adevărat doar când ceilalţi îţi scot în evidenţă viaţa după ceea ce e cred despre tine. Cu toate acestea, ceea ce trebuie să conteze cel mai mult este modul în care abordezi lucrurile în tot ceea ce faci. De aceea dă totdeauna tot ce poţi în ceea ce faci şi asta fără a aştepta nimic în schimb căci asta te va scoate cu adevărat în relief.

3. Nu te gândi că toate lucrurile vor fi bune şi uşoare de realizat pentru tine doar pentru că crezi în Dumnezeu: caută-L cu tot cugetul, cu toată forţa şi cu toată inima. Dacă Îl cauţi astfel, nimic nu va mai fi la fel vreodată.
Credinţa în Dumnezeu, chiar fiind ceva atât de puternic, devine  „statică” şi nu aduce roade, dacă nu este însoţită de fapte şi atitudini. Nu e de ajns doar să crezi ci trebuie să iei atitudini concrete pentru ca, credinţa astfel „încălzită” să producă rezultatele dorite. Într-adevăr, multe persoane cad în acest tip de greşeală foarte des gândindu-se că este de ajuns să crezi pentru a cucerii o „minunăţie” de viaţă. Este nevoie ca pe lângă credinţă, să existe şi o acţiune inteligentă atunci când se doreşte obţinerea unui lucru în viaţă. Dumnezeu ar trebui să fie mereu în primul loc în viaţa noastră , iar această poziţie nu I-o atribuim doar prin credinţă ci deasemenea, prin atitudini care relevă acest lucru, cum ar fi: ascultarea, fidelitatea,  perseverenţa şi iubirea faţă de El şi de aproapele nostru.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *