Ochii celui care nu se lasă păcălit

eye-465x314Sunt trei tipuri de oameni care privesc Chivotul Legământului, iar dumneavoastră, cititorule, vă încadrați într-unul din ele… dar, în care?

Să vedem PRIMUL dintre cele trei grupuri

”Chivotul Domnului a rămas trei luni în casa lui Obed-Edom din Gat, şi Domnul a binecuvântat pe Obed-Edom şi toată casa lui” (2 Samuel 6.11).

Care a fost motivul pentru care Chivotul a rămas în casa lui Obed-Edom și nu în casa altei persoane? Faptul că aceasta era mai aproape de locul unde se afla Chivotul? Nu !!! Nu ăsta a fost motivul!

David avea respect profund și TEAMĂ față de Chivotul Legământului și nu l-ar fi lăsat oriunde, pentru că ar fi fost ca și cum ar disprețui prezența Lui Dumnezeu. El, și alții ca David, a văzut acel „obiect”, care pentru mulți nu era decât o cutie de lemn poleită cu aur, ca fiind Existența Lui Dumnezeu în mijlocul lor.

Atunci, de ce Obed-Edom și nu altul?

Obed-Edom era, probabil, din orașul Gat-Rimon, un oraș levit al lui Dan, prin urmare, acesta a fost motivul pentru care i-a fost încredințat Chivotul Legământului, el fiind persoana cea mai indicată să arate reverență, teamă, iubire, dăruire și grijă față de Chivot…

Observați următorul verset:

”Au venit şi au spus împăratului David: „DOMNUL a binecuvântat casa lui Obed-Edom şi tot ce avea, din pricina Chivotului lui Dumnezeu…” (2 Samuel 6.12).

Minunat! Dumnezeu, datorită dragostei față de Chivotul Lui, nu Și-a măsurat binecuvântările în viața lui Obed-Edom și în casa lui, pentru că nici el n-a respins Chivotul-Prezența Lui Dumnezeu. Imaginați-vă, pentru un moment, reactia lui Obed-Edom, când a aflat că Chivotul va ajunge acasă la el! Bucuria, pregătirile, sfințirea, căutarea și pregătirea celui mai bun loc din casă, pentru așezarea Chivotului Domnului.

Dumnezeu a observat toate astea și acesta a fost motivul pentru care l-a binecuvântat pe el și toată casa lui, pentru că Obed-Edom le-a facut și pe rudele lui să vadă Chivotul așa cum el însuși îl vedea, ca fiind Dumnezeu, în Formă Fizică, printre ei.

Observați că el și toată casa lui au fost binecuvântați nu numai pentru că au avut Chivotul Legământului înăuntrul casei lui, pentru că mulți, după cum vom vedea în următoarele mesaje, au avut, de asemenea, oportunitatea să fie binecuvântați și n-au fost, chiar dacă au avut Chivotul în casa lor. El a fost binecuvântat, pentru că a văzut Chivotul drept ceea ce era: Prezența Lui Dumnezeu.

”…Atunci David a pornit şi a suit chivotul lui Dumnezeu din casa lui Obed-Edom în cetatea lui David, în mijlocul veseliei” (2 Samuel 6.12).

Acesta era secretul, care l-a făcut pe Dumnezeu să-Și manifeste, de nenumărate ori, Slava, Puterea și Forța în favoarea lui David, de exemplu. El se bucura de lucrurile Lui Dumnezeu, se delecta în ele, pentru că le vedea așa cum erau, Sacre, Sfinte.

Iar cine are ochii Credinței-inteligente nu se lasă niciodată păcălit de ochii inimii, a cărei tendință e să schimbe Eternul pe momentul prezent.

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *