Pe cine poate să salveze Domnul Iisus?

Domnul Iisus îi poate salva pe toți? Da, El poate și vrea să-i salveze pe toți. Dar, se pune o altă întrebare… Îi va salva pe toți? Nu.

shutterstock_51890269Nu-i va salva pe toți, pentru că respectă puterea deciziei care e în fiecare dintre noi, de a-L accepta, a-L urma, a asculta de El sau nu. Din acest motiv, nu-i va salva pe toți, chiar dacă poate și vrea asta.

El S-a dat pe Sine pe cruce, la Calvar, dovedind, astfel, că planul Lui Dumnezeu e să salveze omul, indiferent de vârstă, greșeli sau succese, de naționalitate, nivel cultural sau social sau chiar de Credință, Domnul Iisus a clarificat faptul că a venit să Salveze, nu să condamne.

Dar, fapt e că Iisus îl salvează pe cel credincios, pe acela care devine prietenul Său. Cine e fidel, umblă cu Dumnezeu – El nu umblă cu cel necredincios. Dumnezeu dă, celui infidel, oportunitatea să devină credincios, să umble cu El și să fie salvat, dar nu umblă cu cel necredincios.

Soțul care e infidel soției lui, tatăl care e infidel copiilor lui, copiii care sunt infideli părinților lor, cetățeanul care încetează să mai fie corect, ca să fie un răufăcător… Dumnezeu nu umblă cu un necredincios, dar vrea să-l salveze și, de aceea, îi dă o oportunitate. Chiar și aceia care sunt necredincioși față de însuși Dumnezeu, în rugăciuni, în zeciuieli, în Credință, punându-și Credința în alți dumnezei, care nu sunt dumnezei, în lucruri materiale, care sunt trecătoare, în oameni, care dezamăgesc, pentru că nimeni nu e perfect.

Există oameni, care sunt necredincioși față de Dumnezeu cu timpul lor, căci acordă timp pentru ei, pentru obiectivele lor, dar nu acordă timp pentru Dumnezeu, pentru că ei cred că nu au nevoie să mediteze, să se roage… Sunt necredincioși Lui Dumnezeu în lucruri mici, ca zeciuielile, donațiile, provocările și vin la Centrul de Ajutor Spiritual mai mult împinși de problemă, decât de Credință.

Dar, ce face Dumnezeu, îi disprețuiește pe acești oameni? Îi ignoră? Nu. Dumnezeu le dă oportunitatea să iasă din zona infidelității și să treacă în zona fidelității.

Dar, de ce vrea Dumnezeu să treacă de partea Lui? Pentru că vrea să umble cu dumneavoastră, iar El umblă numai cu cel care e credincios.

Necredincioșii, în timp ce stau lângă credincioși, sunt motivați să se roage, să citească Biblia, să-L caute pe Dumnezeu și pe Duhul Sfânt. Dar, când pleacă de la Centrul de Ajutor, au atitudini și gânduri care îi vor duce din ce în ce mai aproape de lumea pământească, de promiscuitate, minciună, amărăciune, mândrie, materialism, egoism, ipocrizie.

Sfârșitul unui necredincios e un gol, e întunericul, frigul și singurătatea. Nu pentru că Dumnezeu ar vrea asta, ci pentru că omul însuși a ales calea infidelității, iar cine alege această cale, va umbla singur, va umbla cu șerpii și cu scorpionii.

Dar, cine alege calea neprihănirii, va umbla cu Dumnezeu și, în timp ce este aici, pe Pământ, Îi va avea pe Dumnezeu, îngerii Săi și colaboratorii Centrului de Ajutor Spiritual, care vor merge lângă el, spunând: „haide, suntem cu tine, Dumnezeu e cu tine și noi, la fel!”.

De aceea, Dumnezeu dă Duhul Sfânt numai celor credincioși. Dacă Dumnezeu ar putea să-i salveze pe toți sau să-i boteze pe toți cu Duhul Sfânt, atunci toți oamenii ar fi salvați, dar nu e cazul.

De ce? Pentru că, din nefericire, oamenii Îl vor pe Dumnezeu, vor binecuvântările Lui, dar sunt necredincioși, iar condiția ca dumneavoastră să fiți eliberat, mântuit și botezat cu Duhul Sfânt, e să fiți credincios.

Viața dumneavoastră, aici pe Pământ, depinde de o decizie corectă, pe care trebuie s-o luați, de a fi credincios.

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *