Pregătiți-vă pentru Mire!

lampadaCine au fost cele 5 fecioare înțelepte? Erau cele care, în afară că erau fecioare, erau îmbrăcate de nuntă și aveau ulei, care Îl reprezintă pe Duhul Sfânt…

„Vine Mirele, a venit timpul ca să mergeți la nuntă, ca mirele să-Și ia mireasa…” – acesta a fost strigătul auzit de 10 fecioare care Îl așteptau pe Mire dar, ce s-a întâmplat?

Puteau toate să meargă la nuntă? Nu! Dar, de ce, dacă cele 10 au fost invitate? Pentru că cele 5 nechibzuite erau, și ele, fecioare, îmbrăcate de nuntă și aveau candele, însă n-aveau ulei.

Aceștia sunt oamenii care ajung la Centrul de Ajutor Spiritual, sunt eliberați, se convertesc, se botează în apă pentru iertarea păcatelor, dar rămân înghețați în timp, așteptând ca Dumnezeu să facă ce ei trebuie să facă. Ei speră ca Dumnezeu să-i Boteze cu Duhul Sfânt fără să-L caute cu sete și râvnă, să facă acest Botez fără să I se încredințeze total.

Și, atunci, când Mirele se va întoarce să-Și caute mireasa – simbolul purității -, care este Biserica, de ce anume vor fi preocupate cele nechibzuite? De:

1. Păstrarea fecioriei;
2. Îmbrăcăminte;
3. Candele.

Însă… uită de al 4-lea punct – Uleiul de măsline, care este Duhul Sfânt.

Candela, fără ulei, e inutilă, nu are cum să lumineze. Observați că a fi fecioară, îmbrăcată de nuntă, frumoasă, dar a nu avea lumină, nu este suficient. Aici este explicația faptului că oamenii cunosc Cuvântul Lui Dumnezeu, merg la Centrul de Ajutor, practică unele lucruri – evanghelizează, se roagă, sunt zeciuitori – însă, pe Duhul Sfânt, care este principalul, nu-L caută cu sete și râvnă, așa cum au căutat eliberarea lor și alte Binecuvântări!

Iată că există oameni care-și caută eliberarea din cauza fricii de iad, de diavol, când ar trebui să-L caute pe Duhul Sfânt, care e Duhul Lui Dumnezeu, Dumnezeu Însuși, cu mai multă intensitate și râvnă, pentru că El este Cel care ne asigură Viața Veșnică – intrarea în Rai!

Așadar, cele 5 nechibzuite, deși sunt fecioare, sunt îmbrăcate de nuntă și au candele, rămân pe dinafară, de aceea, după ce vă nașteți din nou, căutați Botezul cu Duhul Sfânt!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *