Principiul care schimbă totul!

Lipsa FRICII are efectul opus, distruge, induce confuzie, slăbește, descurajează. Observați că, marii bărbați și marile femei ale Lui Dumnezeu au fost mântuiți nu prin mărimea credinței (sau cunoștințelor), ci prin MAREA TEAMĂ, PE CARE AU DEMONSTRAT-O.

2Aflați că, cei 3 bărbați pe care Dumnezeu i-a iubit cel mai mult au fost CEI MAI TEMĂTORI: Noe, Iov și Daniel. Iar cei 3 au avut (această caracteristică pronunțată) în comun: TEAMA!

Iar TEAMĂ nu înseamnă spaimă, ci a avea un respect profund, care îl determină pe om să nu facă ce e greșit, ca să nu-L supere pe Dumnezeu.

Așadar, ei au fost conștienți de importanța nerespectării Lui Dumnezeu și a consecințelor lipsei de TEAMĂ.

Observați că, în cărțile Legii (Levitic, Numeri, Deuteronom), în afară de Legi, Dumnezeu face Promisiuni, în timp ce arată și latura opusă, adică consecințele lipsei de TEAMĂ. În ziua de azi, ne rezumăm la lipsa fricii într-un singur cuvânt, care e NEASCULTARE.

Dar, cine nu ascultă? Rebelul. Și cine e rebelul? Cel care nu se teme! Pentru că, CINE SE TEME, ASCULTĂ! De aceea, este scris că cel care ascultă e tare și puternic! Pentru că, cine ASCULTĂ, SE TEME și cine NU ASCULTĂ, NU SE TEME!

”DOMNUL face să tune glasul Lui înaintea oştirii Sale, căci tabăra Lui este foarte mare, şi Cel ce împlineşte cuvântul este puternic. Dar mare este ziua Domnului şi foarte înfricoşată: cine o poate suferi?” (Ioel 2.11).

Legea era tare și rigidă, tocmai pentru ca oamenilor să nu le lipsească Teama de Dumnezeu, pentru că El păzește și protejează.

Observați cele 7 Manifestări ale Duhului Sfânt:

”Apoi o Odraslă va ieşi din tulpina lui Isai, şi un Vlăstar va da din rădăcinile lui. Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de înţelepciune şi de pricepere, duh de sfat şi de tărie, duh de cunoştinţă şi de frică de Domnul” (Isaia 11.1).

Rețineți că, ultimul este DUHUL DE FRICĂ DE DOMNUL, ceea ce înseamnă că, fără FRICĂ, celelalte duhuri își pierd relevanța, după cum asigură următorul verset: ”Bucurați-vă în FRICA de DOMNUL”.

Rămânând în această „bucurie”, diavolul nu vă poate acuza și nici sinele dumneavoastră, pentru că sunteți păzit și protejat. Lumea poate vă va persecuta, dar nu vă va atinge sau distruge, pentru că, pe cine este al Lui Dumnezeu, diavolul nu-l poate atinge! Stați liniștit și în pace!

Și, când vedeți pe cineva care spune că este al Lui Dumnezeu și a fost atins de diavol, este pentru că, la un moment dat, această persoană a încetat să se TEAMĂ! Adică, a încetat să mai aibă bucurie, plăcere de Lucrurile Lui Dumnezeu și, cu siguranță, a început să-i placă lucrurile care nu sunt ale Lui…

Meditați la asta!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *