Dacă nu Eşti cu mine n-are rost

După toate minunile pe care Le-a făcut în Egipt, în urma cărora a culminat ieşirea din robie a poporului Său, iată că o mare încercare îl păştea pe Moise.

Cea de a mărşălui prin deşert spre Ţara Promisă. Şi asta cu atât mai mult cu cât, acolo nu existau indicatoare precum: „Ţara Promisă la 1000 km distanţă” sau „Viraţi la stânga ţi apoi viraţi la dreapta”. Moise nu avea nici măcar o hartă către locaţia unde trebuia să ajungă.

El era liderul responsabil în mod direct de viaţa a 3 milioane de persoane printre care, copii. Nici nu e greu să ne imaginăm ce ar fi putut să-i treacă prin cap. Totuşi, în loc să se îngrijoreze în a hrănii acel popor, de a îi îngriji pe cei bolnavi, de a rezolva problemele familiale şi marile probleme sociale din mijlocul poporului, Moise avea o unică mare preocupare: „Aceea de a avea alături de el, Prezenţa lui Dumnezeu.”

Dacă era cineva inteligent şi cu multă capacitate intelectuală în mijlocul poporului, atunci, acel cineva era acest Moise ce fusese educat şi crescut ca să fie succesorul lui Faraon. El urma să se desfăteze cu lucrurile cele mai bune din Egipt. Cu toate acestea, el nu s-a prins de înţelepciunea sa umană ci s-a bizuit pe Domnul Său.

El ştia că dacă Dumnezeu nu-i era alături în aceea călătorie, nu mai conta bună-voinţa, luptele şi obiectivele ce se doreau a fi atinse:

„Dacă nu mergi Tu însuţi cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici.” (Exodul 33:15)

Cu alte cuvinte: „Nu sunt prost, ştiu că nu pot să înfrunt deşertul şi toate pericolele acestuia de unul singur, fără a-L avea pe Dumnezeul meu alături de mine.”

Care a fost răspunsul lui Dumnezeu?

„Voi merge Eu însumi cu tine şi îţi voi da odihnă.” (Exodul 33:14)

Această Prezenţă nu este nici mai mult, nici mai puţin decât Duhul Sfânt pe care noi Îl căutăm în aceste 21 de zile.

Câte persoane nu sunt fără vlagă şi direcţie şi totuşi se află în deşert?

Câţi nu sunt preocupaţi cu mâncarea?

Câţi nu se gândesc dacă să mai înainteze sau nu?

Câţi nu trăiesc într-o nesiguranţă zinică?

Faceţi cum a făcut Moise – El s-a dus drept la ţintă. La Prezenţa lui Dumnezeu.

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *