Statisticile nu mint!

Statisticile nu mint! Dumnezeu știe… Știe dorințele inimii mele… I-am spus toate visurile mele… Noi Îi explicăm, de multe ori, care sunt motivele pentru care nu ne-am realizat visurile. Însă, de fapt, știm prea bine ce ne lipsește, ca să ne realizăm visurile!

Voi folosi un exemplu din afara universului nostru (creștin), ca să înțelegeți  complexitatea credinței înțelepte, pentru că, ce s-a întâmplat în viața acelora care practică credința, se poate întâmpla și în viața dumneavoastră!

Mai mulți absolvenți de MBA, din cadrul Universității Harvard, au fost întrebați: Aveți obiective clare și bine definite, puse pe hârtie, și un plan pentru realizarea lor?

Doar 3% dintre absolvenți au avut obiective scrise pe hârtie și un plan pentru realizarea lor. În proporție de 13%, au avut obiective, dar nu le-au pus pe hârtie, iar 84% dintre ei n-au avut nici un obiectiv.
Zece ani mai târziu, cercetătorii au făcut un studiu despre viața profesională a absolvenților și, ca urmare, au făcut o descoperire interesantă:

Cei care au avut obiective, în proporție de 13%, câștigau, în medie, de două ori mai mult decât cei care n-au avut nici un obiectiv (84%).  
Cei care au avut obiectivele scrise pe hârtie (3%) câștigau de zece ori mai mult decât cei care n-au avut obiective scrise pe hârtie (97%).

La ce concluzie ați ajuns?
Eu am ajuns la câteva concluzii…

-Cine nu știe ce vrea, cu greu va ști unde vrea să ajungă;
-Incertitudinea este principalul obstacol în calea realizării;
-Doar visarea, dorința și lucrurile făcute pe jumătate nu ajung;
-Stabilirea obiectivelor și aplicarea planului de realizare al visurilor sunt elemente cheie;  
-Omul se obișnuiește cu realitatea în care trăiește, cu sărăcia sau cu realizările mici;

-Toți avem același punct de plecare în viață, cu toate astea, ajungerea la punctul de sosire depinde de alegerile pe care le facem de-a lungul drumului.

AȘADAR:
Oamenii nu mor atunci când încetează să mai respire, ci atunci când încetează să mai viseze. Prin urmare, visați mult, dar nu încetați niciodată să vă transpuneți visurile în scris, să vă planificați obiectivele și atitudinile!

Asta fac și eu, pentru că vreau să vă ajut să obțineți un an 2014 plin de realizări noi. Și dumneavoastră puteți să faceți asta! Haideți, că vă ajut eu!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *