TOȚI TRECEM PRIN EA

Toți cei care sunt adevărați sunt supuși ei, nu au cum să fugă, penntru că nu există test mai revelator decât acesta…

Este ceva foarte important, dar sunt puține persoanele care dau adevărata valoare acestui fapt. Dar, realitatea este că se întâmplă cu mine, cu tovarășii mei de război și de asemenea cu dvs! Orice creștin este persecutat, ispitit și tulburat, dar îi rămâne doar o opțiune posibilă: SĂ ÎNVINGĂ! ‘’Dar să înving pe cine? Ce? Dacă uneori nu reușesc să identific originea persecuției mele?!?’’

Răspunsul este simplu: PE DVS.; NEVOILE; DIFICULTĂȚILE; LUMEA ȘI DIAVOLUL…nu există  persoană care să scape de persecuție, necaz sau ispită. Realitatea este că există o luptă care trebuie dusă între slăbiciunile mele, eul meu, lume, necredincioși, pe scurt: ESTE O LUPTĂ!

Dar cum acționez? Ce rezultat să aștept? Exemplul mare care ne-a fost lăsat a început exact de la Persoana care a suportat și a învins una dintre cele mai rele ispite la care a fost supusă vreodată ființa umană.

ÎN NEVOILE PERSONALE:

‘’  Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de diavolul. ‘’( Matei 4:1).

Prima întrebare care se pune este: Duhul Sfânt este cel care  ne duce ca să fim ispitiți de diavol? Răspunsul este: nu! Noi suntem ispitiți de diavol din cauza greșelilor noastre și slăbiciunilor, adică a imperfecțiunilor noastre. Totuși, Iisus a fost dus de Duhul Sfânt  ca să fie ispitit de diavol pentru că El era Perfect, în El nu exista, nu există și nu va exista imperfecțiune. Dumnezeu permite ca să fim ispitiți pentru ca diavolul să vadă că nu suntem sclavii lui, dar suntem slujitorii lui Dumnezeu și liberi, pentru că cunoaștem Adevărul, care este Iisus, care ne călăuzește în Viață!

‘’ Ispititorul s-a apropiat de El și I-a zis: „Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, poruncește ca pietrele acestea să se facă pâini.” (Matei 4:2-3)

Cum este normal, Iisus a avut necesități fizice. Ispita vine la mine și la dvs, așa cum a venit la Iisus, în momentele de necesitate. Aici intră sugestia diavolului, fiind la latitudinea dvs posibilitatea de a crede în minciuna lui sau de a rezista ispitei și în consecință să fiți onorat de Dumnezeu, pentru că este mai bună pâinea cu Dumnezeu, decât caviarul cu diavolul.

‘’ Drept răspuns, Iisus i-a zis: „Este scris…  ( Matei 4:4)

Cu alte cuvinte, Hristos nu a răspuns și nici nu a luat atitudine despre ce El simțea, -care în acel moment era foamea- ci despre Cuvântul lui Dumnezeu. Chiar fiindu-i foame, El nu a optat din cauza aceasta să facă o alianță sau să dea ascultare diavolului.

‘’ Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.   (Matei 4:4)

Atât viața mea cât și a dvs depind  de bunurile materiale? Nu! Depind de Cuvântul care iese din Gura lui Dumnezeu și care ne dă viață, vigoare, echilibru și viziune a Voinței lui Dumnezeu în viețile noastre!

Va continua…

Te văd la CdA sau în Nori!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *