Tu stai în picioare?

cópia de shutterstock_138480017Problemele, nedreptățile și persecuțiile sunt inevitabile, dar când Dumnezeu locuiește înăuntrul nostru prin Duhul Sfânt, atunci bucuria și dragostea sunt permanente. Independent de persoane, de circumstanțe, de ceea ce aveți sau nu mai aveți, de unde sunteți sau ați renunțat să fiți, dvs aveți în interior această siguranță, fermitate și bucurie, care le depășesc pe toate celelalte.

Bucuria de a fi licențiat, de a fi căsătorit, de a deveni tată/mamă, de a intra în casa visurilor dvs, plăcerea de a lucra, de a vă da satisfacție , de a vă duce fiica la altar îmbrăcată în alb, de a vă vedea copilul în picioare în fața altarului în așteptarea viitoarei lui soții… toate acestea sunt bucurii, dar care împreună nu depășesc bucuria de a avea Mântuire, de a fi templul Duhului Sfânt.

Când Șadrac, Meșac și Abed-Nego au fost prinși și amenințați că vor fi aruncați în cuptorul de foc dacă nu se închinau în fața imaginii de aur a lui Nabucodonosor, ce i-a făcut să reacționeze în maniera următoare?

”Iată, Dumnezeul nostru, căruia îi slujim, poate să ne scoată din cuptorul aprins și ne va scoate din mâna ta, împărate.”(Daniel 3:17)

Înseamnă multă îndrăzneală, curaj și încredere, nu-i adevărat?!? Și dvs? Aveți această bucurie, îndrăzneală și încredere când aveți în dvs cea mai mare bogăție pe care un om o poate obține, cea mai mare bucurie pe care omul o poate avea, care este bucuria Mântuirii, bucuria Duhului Sfânt.

”Și chiar de nu ne va scoate, să știi împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi și nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălțat!” (Daniel 3:18)

Atunci, când persoana are bucuria lui Dumnezeu în ea, știe că ”cuptoarele” din această viață sunt inevitabile-probleme, nedreptăți, persecuții și decepții- dar nu se apleacă.

Șadrac, Meșac și Abed-Nego erau fideli lui Dumnezeu și acum erau condamnați pentru un cuptor cu foc, dar nici chiar așa nu s-au înclinat. Adică, cine are bucuria Mântuirii nu se înclină, nu se oferă plăcerilor din această viață, nu se vinde pentru imagini de pornografie, pentru adulter… cu siguranță este ispitit și acesta este un semnal excelent că, într-adevăr umblă cu Dumnezeu, deși diavolul vrea ca dvs să cădeți în ispită pentru a rămâne căzut(ă)/ să vă simțiți acuzat(ă)/ condamnat(ă)/ slab(ă)…

Amintiți-vă că puteți să fiți ispitit(ă)/ încercuit(ă) dar nu ca să cădeți, să vă negați credința, să vă îndoiți nici ca să renunțați. Sunteți ispitit(ă) pentru că Dumnezeu vrea ca dvs să dovediți diavolului că sunteți slujitorul lui Dumnezeu, nu al dvs înșivă. Am dorință? Da! Trec prin nevoi? Da! Sunt slab? Da, dar Dumnezeu e puternic! Cine are bucuria Mântuirii nu se vinde unei minciuni. Poate fi ispitit să mintă, să fure, să-și nege Credința, dar nu o face, chiar știind că va fi aspru criticat, nedreptățit și persecutat.

Șadrac, Meșac și Abed-Nego știau că dacă nu se înclinau în fața acelei imaginii, regele le va porunci slujitorilor săi să-i arunce în cuptorul de foc încins, dar ca să fie așa. Puteau omorî trupul fizic, dar nu puteau omorî sufletele lor, pentru că erau mântuiți și aparțineau lui Dumnezeu. Puteau să se atingă de hainele lor, dar nu de duh, pentru că el era puternic prin bucuria pe care o aveau în ei- bucuria Mântuirii, că numele lor erau scrise în Cartea Vieții.

Atunci, când persoana are bucuria Mântuirii, este independentă de circumstanțe, continuă fermă, fidelă, nu se înclină, nu se vinde idolatriei sau tradițiilor pentru a mulțumi familia sau prietenii. Ea nu compromite bucuria Mântuirii, care a costat Sângele lui Iisus și care o costă foarte scump în fiecare zi, prin negarea voinței sale pentru a o face pe a lui Dumnezeu. Ea nu este nebună!

Tot poporul s-a înclinat, dar trei bărbați au rămas în picioare, inclusiv Daniel. Și-au asumat Credința! Cine are bucuria Mântuirii stă în picioare. Dvs puteți avea bani, faimă, sănătate, copii, tot… dar, dacă nu aveți bucuria Mântuirii, atunci sunteți căzut(ă). Chiar dacă nu aveți nimic, pe nimeni, dar dacă aveți bucuria Mântuirii, stați în picioare. În partea dvs dreaptă este Domnul Iisus, pentru că Duhul Sfânt este înăuntrul dvs și vă dă această bucurie.

Ne vedem la Centrul de Ajutor Spiritual sau în Nori!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *