Un plan de viață pentru dumneavoastră

bibliaDumnezeu a întocmit un plan de viață pentru fiecare dintre noi, care are o calitate privilegiată și acoperă 6 domenii esențiale din viața omului:

SPIRITUAL – nașterea din nou, botezul cu Duhul Sfânt, Mântuirea.

SANITAR – un corp sănătos și bine hrănit.

PROFESIONAL – indiferent de profesie, în acest plan succesul este inevitabil.

FINANCIAR – în afară de „binecuvântare fără măsură”, care înseamnă binecuvântare fără întrerupere, ca să gestionați ce câștigați, aveți nevoie de înțelepciune.

SENTIMENTAL – găsirea „bunăvoinței Domnului”, persoanei potrivite pe care s-o iubiți și care să vă iubească pentru tot restul vieții, să stea alături de dumneavoastră slujindu-l pe Dumnezeu.

FAMILIAL – alcătuirea unei familii unite, ai cărei membri să aibă același Duh, aceeași Credință, aceleași obiective spirituale, astfel încât casa dumneavoastră să devină un colț de Rai.

Ca să intrăm în posesia acestei calități a vieții, trebuie să avem două atitudini indispensabile care necesită SACRIFICIU:

– Prima atitudine: să ne detașăm de păcat. El trebuie eliminat definitiv din relația noastră cu Cel Atotputernic.

”… Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?” (2 Corinteni 6:14)

– A doua atitudine: să scoatem, punând deoparte, „tot” și pe „toți” care ocupă, conștient sau inconștient, „tronul” inimii noastre, pregătit de la nașterea noastră numai și exclusiv ca Domnul Iisus să se așeze pe el și să ne conducă viața, acest spațiu fiind al Lui și numai al Lui.

Să scoatem TOT ce ne face să ne agățăm emoțional, de exemplu mașina, casa, terenurile, banii, în fine, bunurile materiale. Să-i scoatem pe TOȚI cei de care ne agățăm emoțional și pe care îi punem pe acest „tron” dinăuntrul nostru, cum ar fi copiii, soțul, soția, tatăl, mama, iubitul(a) și așa mai departe.

Dacă vreți să aveți această calitate a vieții menționată mai sus, pe care o putem numi „Împărăția lui Dumnezeu”, urmați această cale, agățați-vă de Dumnezeu.

„Fiindcă Mă iubeşte”, zice Domnul, „de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu” (Psalmi 91.14)

Dacă deja trăiți această credință, perseverați, pentru că este scris: ”Căci este o prorocie a cărei vreme este hotărâtă, se apropie de împlinire şi nu va minţi; dacă zăboveşte, aşteaptă-o, căci va veni şi se va împlini negreşit” (Habacuc 2.3).

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *