Vrei să faci un pact cu Dumnezeu?

Mi-ar plăcea să vă explic importanţa de a face un pact cu Dumnezeu. Pentru a face acest lucru, estte nevoie ca mai întâi să rupem orice pact cu răul. Oare tu accepţi să-ţi împarţi soţia cu un alt bărbat sau să-ţi vezi fiul viciat? Niciodată! Totuşi din nefericire, multe persoane nu au un pact cu Dumnezeu şi asta pentru că încă nutresc pactul pe care îl au cu răul, prin manii, obiceiuri proaste, idei nelalocul lor…etc. Oamenii fac asta pentru că vor să-şi realizeze obiectivele în felul lor.

Într-un pact se cere sânge şi dăruire! Totodată, dacă vrei să intri într-un pact cu cineva, va trebui să faci partea ta, să-ţi verşi sângele care reprezintă viaţa ta. Citind Biblia, vedem că Dumnezeu a făcut pact şi cu Noe, Avraam, Moise printre mulţi alţii. Ei doreau să cucerească ceva dar şi-au recunoscut limitele şi au recunoscut că acestea îi împiedică de a reuşi pe cont propriu. Atunci, au decis să facă un pact cu Dumnezeu. Dacă vrei să realizezi ceva în viaţă, dacă vrei să rezolvi problema pe care o ai cu cineva sau poate chiar cu tine însuţi şi nu ai reuşit să faci asta de unul singur, atunci mai rămâne ca tu să faci un pact cu Dumnezeu.

Aminteşteţi că înainte nu existau acte notariale sau documente semnate şi pentru a se putea încheia un pact, erau aduse animale. Animalul adus era tăiat pe din două, o jumătate era pusă într-o parte şi cealaltă paralel cu ea, pe cealaltă parte. Persoanele care urmau să încheie pactul, făceau rocadă între ele, luau animalul ce a fost tăiat şi îl aruncau în foc pentru arderea de tot. Spuneau apoi: „Eu am un pact cu tine şi este nevoie ca tu să îţi împlineşti partea ta pentru ca şi eu să mi-o îndeplinesc pe a mea. Dacă tu însă, nu îţi vei face partea, îţi vei pierde viaţa şi acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul meu.” Nici în acele vremuri, cuvintele goale nu erau suficiente pentru închieierea unui pact.

Când Iisus a venit în această lume, a vindecat, a eliberat, a dat prosperitate, a înviat şi totuşi, chiar aşa a fost nevoie ca El să facă un pact (legământ) şi să-şi verse sângele. El deja şi-a făcut partea, mai lipseşte ca tu să o faci pe a ta.

Toţi vor să facă un pact cu Dumnezeu, până şi cei răi şi nedrepţi pentru că vor să tragă de pe urma acestui pact beneficii şi realizare. Totuşi, pentru a se înfăptui asta este nevoie să fie vărsat sânge de ambele părţi. Iisus a zis:

Pentru că, ori de câte ori mâncaţi din pâinea aceasta şi beţi din paharul acesta, vestiţi moartea Domnului, până va veni El. (1Corinteni 11:26) Şi, după ce a mulţumit lui Dumnezeu, a frânt-o şi a zis: „Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea.” Tot astfel, după Cină, a luat paharul şi a zis: „Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veţi bea din el.” (1Corinteni 11:24,25)

Ca să ai beneficii de la Dumnezeu, trebuie să ai un pact cu El. La urma urmei, de aceea v-a adus Iisus aici, ca să faceţi un legământ cu El şi să trăiţi o viaţă nouă. Nu ştiu ce pact trebuie să închei mai întâi, însă tu l-ai încheiat atunci când ai fumat, când ai minţit, când ai adulterat. Tu te-ai prin de ceva material şi ai fost corupt, dar numai tu poţi să rupi această legătură cu răul.

Adevărul este că dumnezeu nu are nevoie de nimic de la noi. El vrea ca noi să credem cu sinceritate şi în adevăr, însă ca să putem face asta, trebuie ca mai întâi să rupem pactul cu răul.

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *